İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Düztepe Üs Bölgesi'ndeki askerlerle bayramlaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bakan Soylu'nun aracılığıyla tüm askerlerin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. Soylu, daha sonra diğer üs bölgelerindeki askerlerin bayramını da telsizle kutladı.

Bakan Soylu, Yüksekova Düztepe Üs Bölgesi'nde görev yapan askerlerin bayramını kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Soylu'nun telefonu aracılığıyla, "Er, erbaş ve uzman çavuşlarımız, öncelikle hepinizin Ramazan Bayramı Arifesi'nde en kalbi duygularımla selamlıyorum. Şu anda bulunduğunuz yerlerin ne kadar önemli olduğunu özellikle biliyorum ve orada verdiğiniz bu mücadele sebebiyle de sizleri tebrik ediyorum" dedi. 

Askere, mücadele nedeniyle teşekkür eden Erdoğan, "Zafere artık bir an kaldı. Bu zaferi inşallah beraberce, inanıyorum ki şu anda kabirlerinde uyuyan şehitlerimizin rahat uyuması için gerçekleştirmiş bulunuyorsunuz. Çünkü onların ardından sizlerin verdiği bu mücadele özellikle şehitlerimizi rahat kılmıştır. Tekrardan Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum" diyerek askerlerin ve ailelerinin bayramını kutladı. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Bakan Soylu'yu arayarak, askerlerin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Erbaş, "Tüm komutanlarımızın, askerlerimizin, Mehmetciğimizin, güvenlik güçlerimizin, emniyetimizin tüm mensuplarına aileleriyle birlikte hayırlı bayramlar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi. 

"ALLAH AYAĞINIZA TAŞ DEĞDİRMESİN"

Soylu, daha sonra, askerlerin ailelerini görüntülü arayarak bayramlarını kutladı. 

Düztepe Üs Bölgesi'nden Göllerbaşı Üs Bölgesi ve Binbir Kapı Üs Bölgesi'ndeki görev yapan askerlere telsizle seslenen Bakan Soylu, "Bayramınızı tebrik ediyorum, Allah sizi muhafaza etsin, sizi korusun. Biz şu anda Düztepe Üs Bölgesi'ndeyiz, 'Göllerbaşı Üs Bölgesi'ndeki bütün kahramanlarımıza selam olsun, bayramları mübarek olsun' diyoruz. Allah nice bayramlara ulaştırsın, Allah sizi korusun. Allah ayağınıza taş değdirmesin inşallah, buradan Binbir Kapı'ya selamlar, Düztepe'den. Allah'a emanet olun, hayırlı bayramlar" diye konuştu.