AYSUN FİRİK

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Edremit ilçesinde Kazdağları Milli Park içindeki ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahalenin başladığını duyurdu.

Kazdağları Milli Parkı’nda sabah saatlerinde çıkan yangın dik ve sarp bir arazide olduğu için itfaiye araçları müdahalede gecikmiş; yangına 7 helikopter ve 1 uçakla müdahale edilmeye başlanmıştı. Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yangın müdahale ekiplerinin bölgeye intikal halinde olduğu ifade edilmişti.

Yangının son durumu hakkında gazetecilere açıklama yapan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, karadan müdahalenin de başladığını bildirdi. Vali Şıldak, şunları söyledi:

“Buraya 30 civarında tanker, arazöz ve su ikmal araçlarımızla, yine 140 personelimizle, orman yangın ekibimizle karadan müdahale de başlamış durumda. Kazdağları, ülkemize mal olmuş en değerli orman alanlarımızdan biri. Buradaki müdahalelerle en seri şekilde söndürme faaliyetimizi gerçekleştirmeyi umuyoruz. Çok sıkı şekilde ve takibi çok iyi bir koordinasyonla sürdürülen bir çalışma yapıldığını ifade edebilirim. Gerek Tarım ve Orman Bakanı’mızla gerekse ilgili birimlerimizle koordinasyonu sürdürüyoruz. Burada belirtmek istediğim husus şudur; yangın bazı basın yayın organlarında 2 ayrı noktada başladığı ifade edildi. Bu gerçeği yansıtmıyor. Yangın şu anda bulunan bölgede tek bir noktada oluştu. Bunun dışında, ilimizde yılbaşından bu yana 2021 yılı içinde toplam 60 orman yangını meydana geldi. Son iki aylık sürede ise temmuz ayından itibaren, yoğun sıcakların başladığı dönemde ise 24 yangınımız oldu. Bunlar başarı ile büyümeden söndürüldü.”