Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, iki yıllık görev süresindeki çalışmalarını değerlendirirken, “Uyguladığımız ekonomik tedbirlerle 2 yılda hedefimize ulaştık. Piyasaya bir kuruş borcumuz kalmadı” dedi. Başkan Arda Aralık ayında yaptırdıkları ankette yüzde 57 olan oy oranını da artırdıklarının göründüğünü söyledi

Gaziemir Belediye Meclis Salonu’ndaki hizmet değerlendirme toplantısına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları İsfahan Naki, Sedredil Coşkuner, Binali Gül, Yıldız Yılmaz, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, CHP Gaziemir Kadın Kolları Başkanı Neriman Balcı Türkeri, CHP Gaziemir Gençlik Kolları Başkanı Baran Manav, CHP Gaziemir İlçe yöneticileri ve  belediye meclis üyeleri katıldı.

Göreve gelince ilk hedeflerinin tasarruf, kamulaştırma ve kamusal alanları genişletme olduğunu belirten Arda, şöyle konuştu:

"Temizlik araçlarını taşerondan kurtararak belediye bünyesine geçirdik. 19 yeni temizlik aracı satın alarak her ay belediyeye 440 bin lira tasarruf sağladık. Ekonomik tedbir ve mali disiplin ile belediyenin şu anda ne personele ne de piyasaya vadesi geçmiş bir kuruş borcu kalmadı. Pandemi sürecinde döviz de çok yükseldi. Bugün olsa temizlik araçlarını alamayabilirdik. 2 milyon 800 bin liraya tarihi bir evi kamulaştırdık. Bu şekilde ilk yılımızda 10 milyon liralık yatırım yapmış olduk. Ekonomik anlamda aldığımız kararlar, uyguladığımız tasarruf, kamulaştırma ve yeni kaynaklar yaratmamızın sayesinde iki yılda ekonomik olarak hedefimize ulaştık.”

"OYLARIMIZI ARTIRDIK"

“Sarnıç’taki ecrimisil sorunundan, Aktepe’deki kentsel dönüşüm ve hazine miktar fazlalıklarına kadar vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için çalışıyoruz. Aralık ayında ilçede yaptırdığımız kamuoyu yoklamasında yerel seçimlerde aldığımız yüzde 57.09’luk oy oranını iki yıl içinde artırdığımızı gördük.”

İŞÇİ MAAŞI 5 BİN 15 TL

Belediyenin sosyal marketinden yararlanan ihtiyaç sahibi aile sayısını 521’e çıkardıklarını, yıl sonuna kadar bu sayıyı bin kişiye ulaştıracaklarını anlatan Başkan Arda, geçen yıl imzaladıkları toplu sözleşme ile İzmir’de en yüksek zammı veren ilk belediye olduklarını, 1 Şubat’tan itibaren en düşük işçi maaşının 5 bin 15 liraya yükseldiğini de hatırlattı.

BAŞKAN ARDA'YA TEŞEKKÜR

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, belediyede yapılan çalışmalardan dolayı mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Gaziemir’de yaşanan kente, o kentte yaşayan vatandaşlarımıza, belediyemize sahip çıkan iyi şeyler yapmaya çalışan bir belediye başkanımız ve belediyemiz var. Yapılan tüm çalışmalarla ilgili Sayın Halil Arda’nın şahsında belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu görevin zamanı, belli bir dönemi yok. Tam zamanlı yapılan bir görev. Sel baskını oldu, bir takım olumsuzlar oldu, anında belediye başkanımız sorunun yaşandığı yerde oldu. Temizlik taşeronuna son verilmiş ve temizlik araçları satın alınmış. Yollar, kaldırımlar yapılır. Küçük dokunuşlarla belediyeye sağlanan kaynaklar ile o kentte, ilçede yaşayan hemşehrilerime sağlanan fayda ve kaynak çok önemli. Yıllık ödenen tutar ile aynı parayla temizlik aracı alınmış, 440 bin lira tasarruf sağlanmış. Bu çalışmaları tüm belediyelerimizde görmek istiyoruz.”

"CHP BİR BÜTÜNDÜR"

Pandemi döneminde CHP’li belediyelerin çalışmalarıyla örnek olduğunu ifade eden Yücel sözlerini şöyle tamamladı:

"CHP’li belediye başkanlarının fedakârca çalışması birilerini rahatsız etti. 25 sene sonra Ankara ve İstanbul’u CHP kazandı. Bu başarı birilerinin saltanatlarını kaybetmeleri konusunda derin kaygı yarattı. İyi niyetle, samimiyetle, fedakârca çalışan belediye başkanımıza ve belediyemize sahip çıkalım. CHP; ilçe ve il örgütüyle, belediye başkanıyla, milletvekiliyle, genel merkeziyle bütündür. Bu bütünü kimse parçalayamaz. İki yıllık çalışmalarda emeği geçen, bu çalışmalara katkı koyan, destek olan tüm meclis üyelerimize, ilçe başkanımıza, ilçe örgütümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dolu dolu geçen bir iki sene oldu. Yaşadığımız deprem, pandemi ve sel felaketi gibi tüm olumsuzluklara rağmen mücadeleye devam. Başkan Halil Arda yüzde 57 gibi rekor oyla seçildi. İnanıyoruz ki bir sonraki dönem de rekor oylarla seçimi kazanacağız. CHP’yi ilk genel seçimde hep beraber kenetlenerek iktidara taşıyacağız. Tüm çalışmalardan dolayı elinize, emeğinize sağlık.”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da Başkan Halil Arda’ya belediyede taşeron sistemini kaldırması ve sosyal market aracılığıyla yapılan yardımlar nedeniyle teşekkür etti.