HABER: AYŞE YILMAZ

Germencik Karaağaçlı Muhtarı Emin Tay’ın Germencik Kooperatifi (GER-KOOP) ve belediye ile ilgili iddilarının ardından Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’ten “oyunbozan” bir açıklama geldi. Başkan Öndeş, kooperatifin kuruluşundan bugüne her şeyin kayıt altında tutulduğunu, iddialarda belirtildiği gibi “çiftlikbank” benzetmesinin tek nedeninin menfaatlere yanıt verilmemesi olarak açıkladı. Öndeş açıklamasında yaptığı haberler ile kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini iddia ettiği haber sitesi sahibi hakkında da “Namusu maaşı kadar olan gazeteci” diyerek; “ Seçim döneminde birlikte çalıştığımız ancak sonrasında çıkarları uyuşmadığı için menfaat çatışmasına girmiştir. Düşmanınım düşmanı dostumdur anlayışı ile bize sıkanlara mikrofon uzatmıştır” ifadelerini kullandı.

MUHTAR TAY’IN İDDİLARINA YANIT

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in yaptığı basın açıklamasından satır başları:

2019 seçimleri ile beraber göreve geldik, görev süresi boyunca memleketimize farklı olgulara dokunmaya çalıştık hizmet ürettik. Bu süreçte yanımızda olan insanların zaman içinde menfaatlerine ters düştüğümüzü onların işlerine gelmediğimiz için düşman ettiğimizi de fark ettik. Malum olan muhtarımız (Germencik Karaağaçlı Muhtarı Emin Tay ) seçim zamanında yanımıza bulunmuştur. Geçmiş dönem belediye yönetimi ile mahkemelik olmuş, onları sevmediği için bize destek vermiş ama seçimden sonraki menfaatlerine ters düştüğü için bazı olumsuz ve olmaması gereken isteklerde bulunduğu ve bizden red cevabı aldı için bize karşı böyle bir tavır bürünmüştür.

“YA O İŞÇİ YA DA BEN” RESTİ

Bahse konu muhtar, kısa bir süre önce sokağa çıkma yasağının olduğu bir sürede köyde kendisine rakip olan muhtar adayı ile kavgaya tutuşmuştur. O esnada belediyede çalışan, bizim için verimli bir kamyon şoförümüzün sadece ortamda bulunması sebebiyle sabahleyin belediyemize geliyor ve bu işçinin çıkartılmasını istiyor. Mevcut personelin günahının olmaması üzerine bunun mümkün olmadığını kendi egosu yüzünden işçinin ekmeği ile oynamayacağımızı söylemem izin üzerine bizden aldığı red rap cevabı üzerine böyle bir tutulma büründü.

BASINA YANSIYAN İDDİALAR

Bir laf var meşhur oldu “Mamusu maaşı kadar olan gazeteci” Düşmanımın düşmanı dostumdur jargonu ile beraber yan yana gelindi. Ben bir işçimizi çıkarmadığım, egoları tatmin etmediğim ve çıkarlara yanıt vermediğim için böyle bir oluşuma giriliyor ve algı yaratılmaya çalışılıyor. Memleketimizin önemli gündemleri var, zor günler yaşandı; yaşanıyor. Ancak hadler aşılıyor. Taleplere yanıt verilmeyince kendilerine göre kumpas içine giriyorlar.

MAKAM ARABASI

İlk konu makam arabası; Göreve geldim süre içerisinde makam aracını kullanmak yerine kendi aracımı kullanacağımı deklare ettim. Geçmiş dönemin Valisi bizi ziyarete geldiğinde kendi aracımı kullanmanın sorun olacağını, bir araç kiralamanın daha doğru olacağını söyledi. Bizde bu öneriye uyarak araç kiraladık. Nihayet sosyal medyada paylaşıldığı gibi bizim bir milyonluk makam aracımız yoktur

EMLAK BEYANLARI

İkinci konu emlak beyanları; Emlak beyanları ile ilgili bir muhtarlık toplantısı yapıldı.İki defa toplantı düzenledik, ikincisinde nihai karar alınmıştır ikinci toplantıya kendisi katılmamıştır. Özellikle köydeki muhtarlar yüzde 30’a razı iken biz yüzde 25 verdik, ama kendisi yüzde 40 olarak açıklama yapmıştır. Sıkıntı şu kişi bilgi sahibi olmadan konu hakkında her şekilde fikir sahibi. Her konu hakkında beyan veren bir modele bürünmüştür. Baktığımız zaman bu gelişmeden haberi yok ama 36 muhtarın 33'ü buna imza atıyor. Ortak payda ile birlikte Valilik tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi

GER-KOOP İÇİN ÇİFTLİK-BANK BENZETMESİ

3 konu Germencik Kooperatifi(Ger-Koop); Kooperatif 14 Şubat 2020 tarihinde kurulmuştur. Ama pandemi süreci ile birlikte Ger-Koop’a dair hiç bir toplantı yapılamamıştır. Açıklamalarında “5 köyün sütünü toplayan bir kooperatif” vardır diyor. Bu zamana kadar kendisine bu kooperatiflere üye olmuştur ne de süt vermiştir. Burada menfaat çatışması var. Geldiğimiz sürece bakıldığında Germencik Kooperatifi 6 Kooperatifi birleştirilmesi ile oluşturulmuştur. Germencik Kooperatifine Özlem başkanımız tarafından destekler verilmiş ama araç verilmemiştir.İkincisi tankların hiçbirisi atıl değildir hala faaliyettedir kullanılıyordur.

MENFAAT ÇATIŞMASI NASIL BAŞLADI?

Kendisine rakip olan muhtar ile kavgasının ardında tesadüfen o ortamda bulunan bir belediye işçimizin çıkartılmasını istemesi ve bizim bunu yapmamızdır. En son bize geldiğinde “Ya Bu İşçi Ya Da Ben!” dedikten sonra aslı astarı olmayan paylaşımlarla kamuoyunu meşgul etmeye başlamıştır.

“İFTİRAYA BOYUN EĞMEYİZ”

İnsanlar bizden onurlu ve haysiyetli olmamızı bekliyor.
Bırakın biz işimizi yapalım. Eleştiriye açığız ama iftiraya boyun eğmeyiz. İşçinin ekmek parasına karşılık siyaset uğruna “Aman ben bunu kaybetmeyim” diyerek birini ayıracak adam değilim.