Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi; Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılında Polatlı’da Sakarya 12. Grup Şehitliği’nde meşaleli yürüyüş düzenledi. Etkinlikte konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Birlik ve beraberliğimizden hiçbir zaman vazgeçmeyelim. Polatlı’da 100 yıl önce yakılan hürriyet meşalesi hiçbir zaman sönmeyecek” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi'nin Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünde düzenlendiği etkinliğe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ile tarih profesörü, araştırmacı, yazar Tufan Gündüz katıldı.

"HÜRRİYET MEŞALESİ HİÇ SÖNMEYECEK"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır" sözlerini anımsatarak; bu sözün yalnızca bir savaş taktiği değil ülkenin geleceği ve nesillerin mutluluğu için bir yol haritası olduğunu belirtti. Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birlik ve beraberliğimizden hiçbir zaman vazgeçmeyelim. Polatlı’da 100 yıl önce yakılan hürriyet meşalesi hiçbir zaman sönmeyecek, al bayrağımız vatanımızın üstünde ebediyete dek dalgalanmaya devam edecektir. Türk tarihinin yok olmaya giden 238 yıllık akışına dur denilen toprakların üzerinde huzur veren bu akşamda cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve burada yanı başımızda yatmakta olan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçelerinde gerçekleşen etkinlikler, 22 gün 22 gece sürecek ve 13 Eylül'de sona erecek.