İstanbul Bayrampaşa’da kendini "metafizik ve bioenerji uzmanı" olarak tanıtan Muhammed Emin Kırmızıkan'ın yaralanması ve kardeşi Emrah Kırmızıkan’ın ölmesiyle ilgili davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanıklar hakkında müebbet ile 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Bayrampaşa’da 23 Şubat 2020 tarihinde, sosyal medyada kendisini "metafizik ve bioenerji uzmanı" olarak tanıtan Muhammed Emin Kırmızıkan ile Yedikule'de bir mescidin imamlığını yapan kardeşi Emrah Kırmızıkan kalabalık bir grup tarafından, bıçaklı saldırıya uğramış, kardeşlerden imam olanı aldığı bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybetmişti.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Sabri Ahi getirildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Ahmet Yapar ve Barış Can Yolaçan ile müştekiler Muhammed Kırmızıkan ile annesi ve babası da geldi. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu. 

Bayrampaşa’da, Muhammed Emin Kırmızıkan’ı 16 bıçak darbesiyle yaralayan ve imamlık yapan kardeşi Emrah Kırmızıkan’ı ise 7 bıçak darbesiyle öldüren sanıkların yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen dönemin Fatih Ülkü Ocakları Başkanı firari sanık "Can Kölan"ın dosyasının ayrılması istendi. Diğer sanıkların, ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından müebbet ile 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

“'ADAM ÖLMEDİ, DEVAM EDELİM”

Muhammed Kırmızıkan mahkemede, “Ben bu olayın, E.T. isimli kişinin azmettirmesi sonucunda gerçekleştiğini düşünüyorum. Ben, E.T’nin dergahına gittim, geldim. Bu şahsın eşcinsel faaliyetlerinin olduğunu bana müritleri söylemişti. Bunun üzerine ben E.T. ile ilgili reddiyeler yazdım. Bu şahıs bu yüzden beni tehdit etmiştir. Hem E.T. hem de müritleri tarafından 2015’ten beri tehdit ediliyorum. Bu olaydan sonra da tehdit edildim. Olay günü de Sabri Ahi isimli kişi bana saldırdığında ‘Öleceksin’ diyerek saldırmaya başladı. Bıçağı sapladığında 'Öl öl öl' diyordu. Yanındaki şahıs da ‘Telefonunu kır, yardım çağıramasın’ diyordu. Saldıranların hepsi de E.T’nin müritleridir. Komşular bağırınca saldırganlar kaçmak istedi. Sabri Ahi ve yanındaki şahıs, ‘Adam ölmedi, devam edelim’ diye söyledi. Etraftaki komşular toplanınca kaçmak zorunda kaldılar. Zaten kalbime de hamle yaptı, ben elimle engel oldum” şeklinde konuştu.

“OLAY GÜNÜ GELEN SALDIRGANLARA 35 BİN TL DAĞITTI”

Muhammed Kırmızıkan, “Can Kölan’ın E.T. telefon görüşmeleri var. Olay gününden önceki tarihleri kapsayacak şekilde telefon görüşmelerinin istenmesini talep ediyorum. Can Kölan ile Mert Ceylan arasında 35 bin TL’lik bir para transferi oldu. Mert Ceylan’da bu parayı olay günü gelen saldırganlara dağıtmıştır. Bu nedenle de para transferine ilişkin kayıtların getirilmesini talep ediyorum” dedi ve şikayetçi oldu.

“OĞLUM TEHDİT ALMIŞTI”

Mahkemede söz verilen bir oğlu öldürülüp diğeri de yaralanan baba Doğan Kırmızıkan da “Oğlum Muhammed, 2015 yılında E.T. tarafından tehdit almıştı. Bu yüzden ben onun telefon numarasını değiştirmiştim. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

Anne Fatma Kırmızıkan ise “Anneleriyim. Benim oğlum 26 yaşındaydı. 2 kişiye 8 kişi gidiyor. Bir çocuğum öldü. Benim çocuklarımın elinde hiçbir şey yoktu. 23 yaşındaki gelinim dul kaldı. Üç buçuk aylık torunum yetim kaldı. Ben oğlumun mezarına gidemiyorum. Cezalandırılmalarını istiyorum. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Mahkemede, sanık Ahmet Yapar, “Sadece arabamı verdim" dedi. Sanık Sabri Ahi ile Barış Can Yolaçan ise beraatlarını talep ettiler.

MÜEBBET İLE 15 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, firari sanık Can Kölan’ın dosyanın ayrılmasını talep etti. Mütalaada sanıkların eylemlerinin Muhammed Kırmızıkan’ı öldürmeye yönelik olduğu, ancak Emrah Kırmızıkan’ın araya girmesi üzerine sonuca ulaşamadıkları belirtildi. Ancak bu kez de hedeflerinde olmamasına rağmen araya giren Emrah Kırmızıkan'ın ölümüne sebebiyet verildiği belirtildi.

Duruşma savcısı, sanıklar hakkında, Emrah Kırmızıkan’a yönelik "kasten öldürme", Muhammed Kırmızıkan’a yönelik ise "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından müebbet ile 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, 4 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, sanık avukatları ile müşteki avukatının esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre verdi.

Firari sanıklar Cam Kölan ile Mert Ceylan hakkındaki yakalama kararının devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.