Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Ali Rıza Biberoğlu’nun Sarıyer’de karıştığı bıçaklı kavgada hayatını kaybetmesine ilişkin baba ile 3 çocuğunun yargılandığı davaya başlandı. Mahkeme, baba ile 2 çocuğunu, tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.

BBP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Ali Rıza Biberoğlu’nun 25 Mart 2020’de Sarıyer Kısırkaya’da karıştığı kavgada bıçaklanarak hayatını kaybetmesine ilişkin baba ile 3 çocuğunun yargılandığı davaya İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada tutuklu sanıklar Uğur, Okan, Yavuz ve Hülya Özkurt, müştekiler Orhan ile Ahmet Biberoğlu ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada öldürülen Ali Rıza Biberlioğlu’nun oğulları Ahmet ile Orhan Biberoğlu, olayı görmediklerini ancak sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Avukatları da sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Mahkemede savunma yapan tutuklu sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

Duruşma savcısı, MOBESE kayıtları için Sarıyer İlçe Jandarma Komutanlığı’na yazı yazılmasını ve sanıkların üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti dolayısıyla tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme, sanıklar Yavuz, Hülya ve Uğur Özkurt’un mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süre nedeniyle tahliyesine karar verdi. Hülya ve Uğur Özkurt hakkında ‘konutu terk etmeme’ ve ‘yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol tedbiri konulmasına hükmedildi. Thliye edilen Yavuz Özkurt hakkında ise imza şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması kararlaştırıldı. Sanık Okan Özkurt’un tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.