İzmir'in Torbalı İlçesi'nde gece yarısı bir apartmanın ikinci katında yangın çıktı. Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur'un oturduğu daireye de sıçrayan yangın korkuttu. Dumandan etkilenen Başkan Uygur ve aile fertleri hastanede tedaviye alındı.

Yangın, gece saat 03.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Koruluk Evleri'nde bulunan bir apartmanın 2'nci katında başladı. Kısa sürede tüm apartmana yayılan alevler, Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur'un ailesiyle birlikte yaşadığı daireye de sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Apartman sakinleri hızla binadan tahliye edildi.

Yangın, nedeniyle İsmail Uygur, eşi Afet Uygur ve çocukları Ege Uygur'un yanı sıra 4 apartman sakini dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri, dumandan etkilenenlere ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra 7 kişiyi Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedavileri tamamlanan 5 kişi taburcu olurken, Başkan Uygur ve eşi, İzmir merkezdeki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisi devam eden Uygur çiftinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

"KOMŞULARA GEÇMİŞ OLSUN"

Sabah sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Başkan Uygur, "Dün gece saat 03.00 sıralarında oturduğum apartmanda çıkan yangın nedeniyle dumandan ailem ile birlikte etkilendik. Tedbir amaçlı hastaneye sevk edildik. Genel Sağlık durumumuz gayet iyi. Tüm komşularımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.