MELİS ANTER

Muğla’nın Milas ilçesinde arkadaşlık teklifini reddeden Bensu Narlı’yı öldürmekle suçlanan Serhat Kantaş’ın (25) yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün yapıldı. Savcı, Kantaş için sadece ‘kasten adam öldürme’ suçundan ceza istedi. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin avukatı Evrim İnan, “Savcı ödül niteliğinde mütalaada bulundu. Ağırlaştırma hükmü olan tasarlamanın oluşmadığı yönünde cezalandırılmasını talep etti” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Aydınlıkevler mahallesinde yaşayan 23 yaşındaki Bensu Narlı, 12 Mart 2021 tarihinde, arkadaşlık teklifini reddettiği Serhat Kantaş tarafından vurularak öldürülmüştü. Serhat Kantaş’ın yargılandığı davanın ikinci celsesi, Bodrum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

Duruşmaya, tutuklu sanık Serhat Kantaş ile Kantaş'ın dayısı, Bensu Narlı’nın ailesi, taraf avukatları, CHP Kadın Kolları üyeleri, Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

Duruşma sonrası açıklama yapan Narlı Ailesi’nin avukatı Müge Kızılırmak Türk, şunları söyledi:

“Bugün duruşmada iki tanık dinlendi. Dinlenen tanıklardan birisi, sanıkların arkadaşı olan, olay sonrası yardım eden Çetin Erdem. Kendisi cezaevinde olduğu için SEGBİS sistemiyle bağlandı. Diğer tanık sanığın dayısıydı. Dayısı tanıklık etmek istemediğini beyan ederek salondan ayrıldı. Mütalaa sanıkların ve sanık müdafilerinin dahi beklentisinin dışında bir şekilde yalnızca kasten öldürmeden kuruldu. Yalnızca kasten öldürmeden cezalandırılmaları talep edildi. Bu, dediğim gibi sanık müdafilerini de şaşkınlığa uğratan ve savunmalarının çok ötesine geçen, adeta ödül niteliğinde bir mütalaaydı. Savunmaları için süre istediler. Şimdilik tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği avukatı Evrim İnan ise “Savcı ödül niteliğinde mütalaada bulundu. Olay örgüsü, dosyada bulunan tüm belge ve ifadeler ile tasarlanarak öldürme yönünde sabitken sanık Serhat Kantaş’ın kasten öldürme suçunu işlediğini ve ağırlaştırma hükmü olan tasarlamanın oluşmadığı yönünde cezalandırılmasını talep etti” dedi.