İstanbul Beşiktaş’ta yabancı uyruklu 3 kişiyi bıçaklayan kâğıt toplayıcısının yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı, iddianamede öngörüldüğü gibi sanığın 45 yıla kadar hapsini istedi. Mahkeme ise sanığın akıl sağlığına ilişkin Adli Tıp'tan ön rapor istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Hasan Hüseyin Yurtseven, Covid 19 temaslısı olduğu için katılamadı. Yurtseven’i avukatı temsil etti.

Kâğıt toplayıcısı Hasan Hüseyin Yurtseven’in, 24 Ocak'ta Beşiktaş'ta Rus uyruklu 3 turiste bıçakla saldırarak yaralanmasına sebep olduğu için yargılandığı davada duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı, Yurtseven’in, 3 kişiye karşı işlediği "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan toplamda 45 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

ADLİ TIP'TAN ÖN RAPOR TALEBİ

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, Yurtseven'in, müştekilerin arkasından gelerek bilinmeyen bir nedenle bıçakla saldırdığını ve müştekileri, hayati tehlike geçirecek şekilde yaraladığını ifade etti. Savcı, Yurtseven'in, saldırıyı yoğun bir şekilde gerçekleştirerek öldürmeye teşebbüs ettiğini belirtti ve mütalaada, Hasan Hüseyin Yurtseven hakkında, 3 kişiye yönelik, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunu işlediği gerekçesiyle toplamda 27 yıldan 45 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Yurtseven’in avukatı ise dosyada eksiklikler olduğunu belirterek müvekkilinin beraatına, mahkeme aksi görüşteyse, tahliye edilmesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, akıl sağlığına ilişkin Adli Tıp'tan ön rapor istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.