Koronavirüs salgını nedeniyle mekanların kapatılmasının ardından zor günler geçiren müzisyenlerden biri daha yaşamına son verdi. Osmaniye’de yaşayan başarılı piyanist Yusuf Karayiğit’in vefatının ardından sosyal medyada sektörün yaşadığı krize dair paylaşımlar yapıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle zorlu günler geçiren müzisyenler yaşam mücadelesi veriyor. Piyanist Yusuf Karayiğit, maddi sıkıntı çeken müzisyenlerden biriydi. 39 yaşındaki müzisyen Yusuf Karayiğit, geçim sıkıntısı sebebiyle intihar etti. Osmaniye’de yaşayan başarılı piyanist Yusuf Karayiğit’in yaşamına son vermesinin ardından, çok sayıda müzisyen sosyal medyada sektörlerinden paylaşım yaparak yaşadıkları krize dikkat çekti.

Tepki gösterenlerden birisi olan Şarkıcı Deha Bilimler’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Dün tüm Taksim Meydanı, sahiller, AVM'ler her yer kalabalıktı, herkes normal hayatına devam ederken pandeminin tek suçlusu olarak ilan edilen müzik sektörü oldu... İnsanlar ölmeye devam ediyor ve bu konu ile alakalı tek bir konuşma bile yok! Bu insanlar yok hükmünde görülmeye ne kadar daha devam edilecek? Bir yılda müzisyenlere verdiğiniz 3000 TL ile siz geçinin lütfen... Bu arada benim 9 yıldır beraber çalıştığım (6 yaşından beri bu işe gönül veren) klarnet çalan müzisyen arkadaşımın para almak için gönderdiği video sonucunda müzisyen olmadığını söyleyerek ödeme de yapmadılar.

Umurlarında değil!"

SON 3 AYDA 4 MÜZİSYEN YAŞAMINA SON VERDİ

Türkiye'de pandemi kaynaklı ilk ölümün üzerinden bu yana bir yıl geçti. Bu sürede hemen hiç iş yapamayan ve çok kısıtlı ya da hiç destek alamayan müzik sektörü emekçileri için koşullar giderek ağırlaştı. Son üç ayda ise 4 müzisyen (Erdem Topuz, Duran Ay, Mehmet Mert El, Yusuf Karayiğit) ekonomik sıkıntı gerekçesiyle girdikleri bunalım sonucu yaşamlarına son verdi.