Bizimkiler dizisinde Cemil karakterini canlandıran ve "Sevim koş" repliğiyle hafızalara kazınan usta oyuncu Uğurtan Sayıner, 77 yaşında hayatını kaybetti.

Usta oyuncu Uğurtan Sayıner, bugün akşam saatlerinde, İzmir Karşıyaka'daki evinde rahatsızlanarak yaşamını yitirdi. Yaşlılığa bağlı sebeplerden hayatını kaybettiği belirtilen Sayıner, ileri yaşın yanı sıra yeme bozukluğu ve sıvı elektrolit dengesizliği gibi rahatsızlıkları nedeniyle geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Eşrefpaşa Hastanesi'nde tedavi görmüştü. 15 gün yoğun bakımda kalan Sayıner, ardından taburcu olmuştu.

Vefat haberini Sayıner'in ev arkadaşı, tiyatro oyuncusu Osman Cavcı duyurdu. Büyük üzüntü yaşadıklarını aktaran Cavcı, Sayıner'in cenaze işlemleri için yakınlarının İzmir'e gelmesini beklediklerini söyledi.

Sayıner'in cenaze işlemleri ve törenin detayları, yakınlarının İzmir'e gelmesinin ardından belli olacak.

UĞURTAN SAYINER KİMDİR?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Uğurtan Sayıner, 1944 yılında Samsun’da doğdu. İktisat fakültesi mezunu olan Sayıner, 1962 yılında sanat hayatına tiyatro ile başladı.

İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen – Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare, ve Ercan Yazgan – Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı.

Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alarak, Bizimkiler dizisinde canlandırdığı “Sarhoş Cemil” karakteriyle zirveye çıktı. Sayıner, "Sevim koş" repliğiyle hafızalara kazınmıştı. Bir dönem bir cafe-bar da işleten sanatçı, İzmit depremini de yaşamıştı.