Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, yarın yapılacak toplantıda, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını görüşecek.

ABD, BM Güvenlik Konseyinin mayıs ayı dönem başkanı Çin ile Konseyin geçici üyelerinden Norveç ve Tunus'un cuma günü toplantı yapılması talebine "gerginliği azaltma çabalarına katkı sağlamayacağı" gerekçesiyle itiraz etmişti. BM Güvenlik Konseyi bu hafta iki kez acil oturumda toplandı ancak bir adım atılamadı. Konsey, yarın yapılacak oturumla üçüncü kez toplanacak.

GUTERRES: ÇATIŞMALARA DERHAL SON VERİN

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, toplantı öncesinde sosyal medya hesabından "çatışmalara derhal son verme" çağrısı yaparak şu paylaşımı yapmıştı:

"Ramazan Bayramı hatırına Gazze ve İsrail'deki gerginliğe ve çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı yapıyorum. Çok sayıda sivil öldü. Bu çatışma sadece bölgedeki radikalleşmeyi ve aşırılığı artırır.

BOZKIR: TALEP GELİRSE, BM GENEL KURULU'NU TOPLAMAYI ÖNGÖRÜYORUM

BM 75.Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır, sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Yarın yapılacak BM Güvenlik Konseyi ve İslam İşbirliği Teşkilatı toplantıları sonrasında, üye ülkelerden talep geldiği takdirde, Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Filistin topraklarındaki vahim durumu görüşmek üzere BM Genel Kurulu’nu toplamayı öngörüyorum."