Haber: DİLAN AYIRKAN -  Kamera: ADEM KARABAYIR

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, pandemi döneminde Bodrum'un nüfusunun 3'e katlandığını belirterek, yeni koşullara adapte olarak turizmi 12 ay boyunca sürdürmek istediklerini söyledi. Aras, "2,5 milyonluk turist ve 5 milyar dolar turizm geliri hedefini tutturmayı hedefliyoruz. Bodrumu dünyanın mavi Davos'u haline getirmek istiyoruz" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Global Turism Forum Bodrum Zirvesi kapsamında, küresel siyasetin ve turizmin önemli isimleri Covid-19 sürecinde sektörün durumunu konuşmak için bir araya geldi. 

Etkinliğin ilk oturumunda konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, pandemi döneminde Bodrum'un nüfusunun 3'e katlandığını belirterek yeni koşullara adapte olarak turizmi 12 ay boyunca sürdürmek istediklerini söyledi. Aras, "2,5 milyonluk turist ve 5 milyar dolar turizm geliri hedefini tutturmayı hedefliyoruz. Bodrumu dünyanın mavi Davos'u haline getirmek istiyoruz" dedi. 

Aras, konuşmasında şunları söyledi:

"BODRUM, GÜVENLİ TATİL YAPMANIN MERKEZİ OLACAK"

"Muğla en eski yerleşim yerlerinden biridir. Kendine özgü özellikleri ile hem iç hem dış turizmin en önemli, ilgi çekici destinasyonu olmuştur. Dünyadaki cennet olarak bilinir. Hem ekonomik hem sosyal alanda turizm sektörünün etkilerini hissediyoruz. Turizm gelirleri Türkiye’de en önemli öncelikli alanlardan birisi olmuştur. Küresel salgın turizm sektörünün gidişatını ciddi anlamda değiştirdi. İnsanlar işletmelerini, çalışmalarını dijital göç üzerinden yönlendiriyorlar. 17 milyondan fazla çalışan dijital göçmen olarak biliniyor. Dijital göçmenler hayatımızda daha fazla yer alacak buna da ‘yeni normal’ diyoruz. İş dünyasının aktörleri artık dijital göçmenler olarak biliniyorlar. Türkiye özellikle Bodrum da kültürel zenginlik, ev sahipliği ile bu alanda yer almak istiyor. Dijital göçmenlerin burada ağırlanması bizim için önemli olacak. Bu da devlet prosedürlerinin kolaylaşması ile gerçekleşecek. Bu yeni normal sayesinde hem dijital göçebelerin ihtiyaçları karşılanacak hem de ziyaretçiler için önemli imkanlar sağlanacak. Burada bir geçiş süreci var. Bu süreç sayesinde Bodrum insanlarının beklentilerini sağlayacak. İnsanlar, kalabalık şehirlerden uzaklaşmış olacak. Bodrum güvenli bir tatil yapmanın merkezi olacak. Hastaneleriyle, gelişmiş altyapısıyla, seyahat güvencesiyle imkanlarını genişletecek.

"BODRUM'A HEM YATIRIMCILARI HEM TURİSTLERİ ÇEKMEK İSTİYORUZ"

Pandemi ile Bodrum’un nüfusu 3’e katlandı. Burada amacımız bu yeni koşullara adapte olmak, turizmi Bodrum'da 12 ay boyunca sürdürmek. 2,5 milyonluk turist ve 5 milyar dolar turizm geliri hedefini tutturmayı hedefliyoruz.  Bodrumun kendine özgü bir kimliği dokusu var. Bodrum’daki herkesin istediği şekilde hayatını sürdürme imkanı var. Kimse toplumun dışına itilmez. Farklılıklara saygı vardır. Özellikle Avrupa kökenli turistler modern değerleri tecrübe etme şansı buluyorlar. Bodrum’u örnek bir şehir haline getirmek istiyoruz. Mutfağı ile tarımsal turizmi ile evrensel değerlere saygı duyan insanlarıyla bunu yapmak istiyoruz. Bodrum'u ekonomik kalkınmanın olduğu bir merkez haline getirmek istiyoruz. Küreselleşmenin ve yerelleşmenin merkezi haline gelecek. Bodrum ciddi döviz yaratan yerlerden biri. Hem yatırımcıları hem turistleri Bodrum'a çekmek istiyoruz. Bodrumu dünyanın mavi Davos’u haline getirmek istiyoruz. Zihninizde Türkiye kalbinizde Bodrum olsun."

Etkinliğe, Birleşik Krallık Başbakanı David Sassoli Tony Blair, Avrupa Parlamentosu Başkanı Eduardo Santander, Avrupa Seyahat Komisyonu Sumaira Isaacs, Dünya Turizm Forum Enstitüsü Henrik Hololei, Avrupa Komisyonu Direktörü Mathias Basabose çevrimiçi bağlantı ile katılacak. 

Etkinliklerde Çad, Nijer, Gabon, Malawi, Gine ve Kongo turizm bakanları da birer konuşma gerçekleştirecek.