Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gözaltıları Çağlayan Adliyesi önünde protesto ederken gözaltına alınan öğrencilerin tamamı adli kontrolle serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin, Melih Bulu'nun Rektör olarak atanması nedeniyle yaptıkları protestolar sürüyor. Bu kapsamda üniversite kampüsünde LGBTİ bayrağı açan, Bebek sahilinden kampüse yürümek isteyen toplam 24 öğrenci gözaltına alınmıştı. Bu öğrencilerin mahkemeye sevk edilmeleri üzerine Çağlayan Adliyesi önünde toplanarak gözaltıları protesto eden öğrencilerden 52'si gözaltına alınmıştı. Bunlardan 46’sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 6 öğrenci de bugün adliyeye sevk edildi.

Sağlık kontrollerinde koronavirüs testi pozitif çıkan bir öğrencinin de aralarında bulunduğu 6 öğrenci de bugün Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce “görevli memura mukavemet”,  “kamu malına zarar verme” ve “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet”  suçlarından imza ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrolle serbest bırakıldı.