TUĞÇE BİÇER - KEMAL SEVİNDİRİCİ

Bolu’da, CHP Kadın Kolları ve Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın katılımıyla, “Özgecan Aslan Caddesi” açıldı. Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Özgecan’ın geleceğe dair  hayalleri vardı. Hayatında hiç görmediği biri tarafından katledildi. O bedenin külleri hala hepimizin genzini yakıyor” dedi. 

CHP Kadın Kolları Heyeti, “Yaşam Hak” otobüsü ile 81 ilde kadınlara haklarını anlatıp sorunlarını dinleyecekleri proje kapsamında Eskişehir’in ardından Bolu’ya geldi. Heyet, şehirde partililer ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Belediye Başkanı Tanju Özcan ile görüştü. Görüşmenin ardından heyet, erkekler tarafından öldürülen kadınların isimlerinin verildiği cadde ve sokaklarda kadınları andı ve Özgecan Aslan Caddesi’nin açılışını yaptı. Belediye Başkanı Özcan, Emine Bulut Sokağı ve Münevver Karabulut Sokağı’nın da kısa sürede açılacağını bildirdi. 

“ELEKTRONİK KELEPÇE KADINA ŞİDDETİ ÖNLEMEDE KULLANILACAKTI, ÖĞRENCİLERE TAKILDI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, Boğaziçi Üniversitesi protestolarında ev hapsi cezası alan ve elektronik kelepçe takılan bir öğrencinin duruşmada söylediği şu sözleri hatırlattı:

“Elektronik kelepçelerin nasıl getirildiğini hatırlıyorum. Bize kadına yönelik şiddette kullanılacak demişlerdi. Kadın katillerine elektronik kelepçe uygulaması yok benim bileğimde var.”

“MÜCADELEMİZ, KIZ KARDEŞLERİMİZİN FERYATLARI HAVADA KALMASIN DİYE”

Nazlıaka, bu etkinliği çok anlamlı bulduklarını söyleyerek geçmişte öldürülen kadınları şu sözlerle andı:

“Münevver Karabulut cinayetinde ülkeyi yönetenler ‘kızını serbest bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya’ diyerek adeta öldürülmeyi hak ettiğini söylediler. Emine Bulut, onun ‘ölmek istemiyorum’ çığlıkları hepimizin kulaklarında çınlıyor. Eğer İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı bu üç kardeşimiz de aramızda olacaktı. Biz kadını özgürleştirecek olan projelere imza atarken mevcut iktidar geriye doğru gidiyor. Özgecan Aslan’ın geleceğe dair umutları ve hayalleri vardı, hayatında hiç görmediği biri tarafından katledildi. O bedenin külleri hala hepimizin genzini yakıyor. Bir daha hiçbir kadın katledilmesin diye yollara düştük.”

ÖZCAN: KADIN KOLLARININ ZİYARETİ ÇOK ÖNEMLİ

Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kadın Kolları heyetine teşekkür ederek, “Özellikle kırsallardaki kadınlara ulaşamama, anlayamama gibi sorunlarımız var bu yüzden kadın kollarının ziyareti çok önemli” dedi.