Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, seçim barajı tartışmalarına ilişkin, "Siyasi partilerin tamamının temsil kabiliyetini Meclis'te ortaya koyalım. Bütün siyasi partiler TBMM'de olabilsin" dedi.

Hüseyin Baş, partisinin Karabük il kongresine konuştu. Baş, seçim barajı tartışmasıyla ilgili, "Siyasi partiler sonuç olarak milletin partisidir. Bu milletin tercih ettiği, içinde bulunmak istediği partilerdir. O zaman bu siyasi partilerin tamamının temsil kabiliyetini Meclis'te ortaya koyalım. Bütün siyasi partiler TBMM'de olabilsin" yorumunu yaptı.

Baş, kongrede şunları söyledi:

“Bu ülkenin ekonomik olarak çok büyük sorunları yok arkadaşlar. Bu ülkedeki israf ekonomisi, adaletsizlik, insana kıymet vermemezlik ortadan kalksın, Milli Ekonomi Modeli'ni uygulayalım... Milli Ekonomi Modeli derken bir ütopyadan bahsetmiyoruz... Milli paramızın sahibi olmaktan bahsediyoruz, millete para vermekten bahsediyoruz, zor bir şeyden bahsetmiyoruz. Bunu diğer siyasiler yapamaz da demiyorum. Onların bunu yapmaya niyetleri yok. Yoksa bunu Çin yapıyor, Rus yapıyor, Afrikalı yapıyor, Amerikalı yapıyor, Avrupalı yapıyor. Bu Milli Ekonomi Modeli'ni milletine hizmet etmek isteyen tüm iktidarlar uyguluyor ama Türkiye'de bunu yapamazlar, çünkü Türkiye'de hiçbir siyasi o koltuğu alırken milletinin iradesiyle milletinden aldığı yetkiyle o koltuğa oturmuyor. Bu yetkiyi kimden aldıklarını siz biliyorsunuz. İktidara geldikten sonra onlara hizmet etmeye başlıyorlar.”