CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nin yerine yapılması planlanan yeni hastane ve halk sağlığı merkezi için onlarca çam ağacının kesilmesini TBMM gündemine taşıdı. Bayır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, "Ağaçların kesilmesi için kimden izin alındı? Sökülen 120 zeytin ağacı nerede" diye sordu.

İzmir depreminde zarar gören Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nin yerine yapılması planlanan yeni hastane ve halk sağlığı merkezi inşaatı için onlarca çam ağacı kesildiği ortaya çıkmıştı. Hastanenin bahçede bulunan tarihi Forbes Köşkü'nün önündeki 120 zeytin ağacının da yerinden sökülüp taşındığı öne sürülmüştü.

ANKA Haber Ajansı’nın gündeme getirdiği olay, Tacettin Bayır'ı harekete geçirdi. Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi hazırlayan CHP'li Bayır, "Ülkemizin dört bir köşesinden gelen orman yangınlarına üzülürken hastane yetkilileri ağaç katliamıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınmışlardır" dedi.

Bayır, Bakan Kurum'a şu soruları yöneltti:

"Ağaçlar ne gerekçe ile kesilmiştir? Ağaçların kesilmesiyle ilgili izin alınmış mıdır?

İzin alındı ise ağaçların kesilmesine hangi kurum ve kuruluşlar izin vermiştir? Kaç metrekarelik alanda ağaç kesimi yapılmıştır? Kesilen ağaç kaç adettir?

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi yerine yapılması planlanan yeni hastane ve halk sağlığı merkezi için ağaçlar kesilmeden bir proje düzenlemesi hangi gerekçe ile yapılmamıştır?

Ayrıca yazılı ve sosyal medyada yer alan habere göre; Forbes Köşkü önündeki 120 zeytin ağacının yerinden sökülüp başka bir alana taşınıp dikileceği belirtilmiştir. Bu ağaçlar nerede bekletilmektedir?

120 zeytin ağacının yeniden dikileceği alan neresidir? Yeniden dikilecek ağaçlar için gerekli düzenlemeler yapılmış mıdır? Toprak zemin, bu ağaçların dikimine uygun hale getirilmiş midir?"