Bursa esnafı, pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntılardan dert yandı. Bir kahvehane esnafı, uygulanan denetimlere ilişkin, “Sağlığa yönelik olduğunu düşünmüyoruz. Adaletli bir denetleme yapıldığını da düşünmüyoruz. Bugün Ankara’da bir kongre var. Lebalep dolu Ankara’da Ak Parti’nin kongresi var. Millet üst üste. Oraların denetlemesi yapılmazken, burada iş yok, güç yok. Buraların denetlenmesinde nasıl bir amaç var ben anlamış değilim” dedi.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde esnaf pandemi sürecinde çektiği sıkıntıyı ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Yapılan denetimlerin adaletli olmadığını söyleyen kahvehane esnafı, şunları söyledi:

“Gerçekten yapılan, sağlıya yönelik olduğunu düşünmüyoruz. Adaletli bir denetleme yapıldığını da düşünmüyoruz. Bugün Ankara’da bir kongre var. Lebalep dolu Ankara’da Ak Parti’nin kongresi var. Millet üst üste. Oraların denetlemesi yapılmazken, burada iş yok, güç yok buraların denetlenmesinde nasıl bir amaç var ben anlamış değilim. Günlük 100 lira alıyoruz. Aldığımızı da elemana veriyoruz. Buranın elektriği, suyu ödenmiyor şu anda. Devletten bir yardım yok. Açıkladıkları 750… 4 milyar (4 bin TL) kirası var buranın. 750 lirayı ben hangi mal sahibine ödeyeyim? Ay sonunu nasıl getireyim? Bana hiçbir katkısı yok yani. Hiçbir devlet makamından destek görmedik. Ne bir kaymakam geldi ne bir belediye başkanı geldi ne bir milletvekili geldi yani kahveler oy istemek için gelinen bir yer değil.”

“OYUN OLMAYINCA ÇAY OCAĞI GİBİ ÇALIŞIYORUZ, BU BİZİ KURTARMIYOR”

Kirasını ödeyemediğini söyleyen bir kahvehane esnafı derdini şöyle anlattı:

“Kahveciler olarak bir senedir çok sıkıntılı bir süreçteyiz. Bizim zaten kiralarımız yüksek burada. Oyun olmayınca çay ocağı gibi çalışıyoruz. Bu bizi kurtarmıyor. Oyunun açılması lazım.”

Tedbirlerin inandırıcı olmadığını söyleyen bir vatandaş, “Tedbir görmüyorum ben. Tedbirler yok yani. Benim beklentim, ya kapanacak böyle belirli bir süre böyle bu şekilde olmuyor. Kongreleri görüyorsunuz. Kime inandıracaksınız?” dedi.

Görüntü Dökümü:

1-Denetlemelerin adaletli olmadığını söyleyen esnaf görüntüsü

2-Oyunların açılmasını isteyen esnaf görüntüsü

3-Tebirlerin inandırıcı olmadığını söyleyen vatandaş görüntüsü

4-Denetleme görüntüsü