CHP Mudanya İlçe Başkanlığı’nın “128 milyar dolar nerede?” yazılı afişinin toplatılması üzerine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Tek kişiden oluşan şahsım hükümetine sormaya devam edeceğiz. 128 milyar dolar nerede?” dedi.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde CHP’nin “128 milyar dolar nerede?” sorusunun olduğu afişler toplatıldı.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET SORUŞTURMASI AÇILDI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Mudanya Belediyesine ait reklam panolarındaki ilan sebebiyle Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugün 17.30 itibariyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, milletvekili ve partililer Mudanya Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Partililer, "CHP Mudanya İlçe Başkanlığı'nın taktırdığı billboardlar gece operasyonuyla söküldü. Billboardlarda görünmesini istemedikleri soruyu bir kez daha soralım: 128 Milyar Dolar Nerede" diye sordu.

CHP’liler ise afişlerin toplatılmasına tepki göstererek, sosyal medyada “128 milyar dolar nerede?” etiketiyle kampanya başlattı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, afişlerin toplatılması için “Ülkede yaşanan sivil darbe sürecinin örneğidir. Adeta ülkede siyaset yapma yasağı gelmiş gibi ifade özgürlüğü kısıtlanmış gibi ilçe başkanlığımızın basit bir sorusunu içeren afişleri sökülüyor” dedi. Kayışoğlu emri veren kişinin kim olduğunu göremediklerini vurgulayarak, görüşmek istedikleri savcının ise “Milletvekilleriyle görüşmek istemiyorum” dediğini aktardı.

Kayışoğlu, hukuk ve siyasi mücadelelerinin süreceğini belirterek, “Tek kişiden oluşan şahsım hükümetine sormaya devam edeceğiz. 128 milyar dolar nerede?” diye konuştu.