Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı ARTANKARA 7. kez Başkentlilerle buluşacak. Yarın açılacak sergi, canlı performanslarla birlikte 3 Nisan'a kadar ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde izlenebilecek.

Kendisi de eserleriyle sergide yer alan ve bu projeyi uygulayıp yürüten ressam, eğitimci Mehmet Ali Doğan, proje hakkında ANKA Haber Ajansı'na bilgi verdi. ARTANKARA Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'nın, kısa sürede ülkenin etkin ve özel sanat sunum alanı olduğunu ve gecikmiş bir hayali gerçekleştirdiğini belirten Doğan, şunları söyledi:

“ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN İLK DEFA FUARA KATILMASI ÇOK ANLAMLI”

"Cumhuriyetimizin kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Cumhuriyetin temeli kültürdür. Yerel yönetimlerin sanat etkinliklerine destek vermesi önemlidir. Özellikle Çankaya Belediyesi başlangıcından bu yana fuara destek olmuştur. Bu yıl Ankara Büyükşehir Belediyesinin ilk defa fuara katılıyor olması bizler için çok anlamlıdır. Birçok gelişmiş ülkenin başkenti aynı zamanda Ülkelerinin Sanat merkezi olmuştur. Maalesef başkentimizde Plastik Sanatlar alanıyla ilgili çok eksik vardır. Başkentimize yaraşır uluslararası bir sanat müzesinin halen olmayışı da bunun göstergesidir."

Sanatçıların eserlerini ve sanat adına söylemlerini geniş kitlelere iletme arzusunun, yerel yönetimler, kamu ve özel teşebbüsler tarafından korunması, sürekli desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Ali Doğan, kültür belleğinin gelişmesi açısından bunun bir zorunluluk olduğunu kaydetti. Doğan, sergiyle ilgili şunları söyledi:

"CUMHURİYETİN 100. YILINA HAZIRLIK"

"ARTMEYDAN Projesini Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları kapsamında bir hazırlık olarak düşündük. Fuar süresince 21 genç ve usta sanatçı, sanatsal anlayışları doğrultusunda resim yapacaktır. ARTMEYDAN, katılımcı Sanatçılar için kendini ifade etmenin farklı bir sunumu olacaktır. Kişisel sergi alanı oluşturmanın yanı sıra, aynı alanda fuar süresince canlı performans ile eser üretim olanağı oluşturmak fuarlar için de farklı bir disiplindir. Halkın, Sanatçıları resim yaparken gözlemde bulunması ve istekleri halinde çalışma ortamına katılım sağlamaları sanatın bilinirliği açısından önemlidir diye düşünüyorum. Halkın sanatçılarımızla birebir diyalogda olması, sanatçıları tanımasının yanı sıra, sanat bilincini ve ilgisini arttıracaktır.

21 SANATÇI ESERLERİYLE KATILIYOR

Sergide eserleri yer alan sanatçılar şöyle:

"Işık Çuhacıoğlu, Ahmet Burak Halıcı, Ataç Elalmış, Aybige Demirci Şenkal, Banu Taşkent, Bülent Aytaç, Büşra Aktekinoğlu, Ceren Solmaz, Ersan Çetin, Faika Ceren Çağlar, Hamid Alioğlu, İzzet Gül, Kamil Açıkgöz, Mehmet Ali Doğan, Mehmet Babat, Mehtap Pazarlıoğlu Bingöl, Murat Oğuz, Mustafa Bardakçıoğlu, Özge Gökbulut Özdemir, Pervin Kurçeren, Sinan Dağ."