Özgür Gündem gazetesi nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılanlar ve gazetenin genel yayın yönetmenleri hakkında açılan davaya 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Can Dündar ve Hatip Dicle hakkında çıkarılan yakalama kararlarının infazına karar verilerek duruşmalar 13 Temmuz’a ertelendi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin eş genel yayın yönetmenleri Hüseyin Aykol ve Zana Bilir Kaya, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile Siyasetçi Hatip Dicle’nin “Hükümeti, yargı organlarını veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama” ve “Türk milletini, Cumhuriyetini ve Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılama” suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşması yapıldı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada avukatlar Özcan Kılıç ve Sercan Korkmaz hazır bulundu.

Mahkeme, Hatip Dicle hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar vererek, duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.

MAHKEME, CAN DÜNDAR HAKKINDAKİ YAKALAMA EMRİNİN İNFAZINA KARAR VERDİ

Verilen kararın ardından aynı mahkemede, Özgür Gündem ile dayanışma kapsamında başlatılan nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılan Can Dündar ile gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, Can Dündar hakkındaki yakalama emrinin infazına karar vererek, duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.