Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya’da dün gece çöplerin toplanmamasıyla ilgili açıklama yaptı. DİSK Genel İş Sendikası ile imzalanan toplu sözleşme ile en düşük taban aylığına net yüzde 34, sosyal haklarla birlikte yüzde 40 ücret artışı sağladıklarını söyleyen Taşdelen, “Buna rağmen bazı işçilerimiz eyleme geçti ve dün gece çöpler toplanmadı. Çok üzgünüm. Tedbirleri almakla birlikte sevgili Çankayalılardan özür dilerim” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle: 

“Dün Genel-iş sendikası ile yeni toplu iş sözleşmesi imzaladık. Belediyemizde asgari ücreti net 4.850 TL yaptık (Artış oranı yüzde 34). Parklar ve süpürgedeki işçimiz hafta sonu zammı ile net 5.300 TL. Çöp toplayan işçimiz hafta sonu ve gece zammı ile net 6.500TL. Çöp kamyonu şoförlerimiz ise hafta sonu ve gece ile net 6.750 TL alacaklar. İkramiye ve sosyal haklarla artış oranı yüzde 40 oldu. 

Yapılan bu zamlar Türkiye'deki tüm toplu iş sözleşmelerinde verilen en yüksek oranlardır.  Buna rağmen bazı işçilerimiz eyleme geçti ve dün gece çöpler toplanmadı. Çok üzgünüm. Tedbirleri almakla birlikte sevgili Çankayalılardan özür dilerim.”