Çankaya Belediyesi'nin "Müzik Çankaya'da Sahne Sokakta" sloganıyla müzisyenleri destek olarak başlattığı park konserlerinin ilki bugün Kuğulu Park'ta yapıldı. Müzisyen Sercan İke, bu destekleri çok anlamlı bulduğunu belirtirken vatandaşlar ise konserleri ve canlı müzikleri çok özlediklerini belirttiler.

Konserin ilk aşamasında sahneyi Sercan İke ve Utku Özdemir aldı. Konser öncesinde ANKA Haber Ajansı'na konuşan müzisyenler, çok zor günler geçirdiklerini, bu günlerde bu desteklerin anlamlı olduğunu dile getirdiler.

Özdemir, "100’den fazla müzisyen arkadaşımız geçim sıkıntısına bağlı nedenlerle hayatlarına son verdiler. Bu anlamda müzisyenler organize edilmiş bir yardım görmedi. İrili ufaklı sivil toplum kuruluşları bu anlamda ellerinden geleni yapmaya özen gösterdiler. Bütün iyi niyete rağmen, müzisyen potansiyelini düşündüğümüz zaman maalesef yeterli olmadı. Bizim bugün burada bulunma sebebimiz, Çankaya Belediyesi’nin müzisyenler için hazırladığı bir destek organizasyonu. Yarım saatlik bir sahnemiz olacak ve Çankaya Belediyesi bizi maddi olarak destekleyecek" dedi.

İke ise "Pandemi öncesinde çeşitli mekanlarda sahne alıyordum. Pandemi süreci başladığından beri kapana sıkışmış gibiyiz. Bu desteği o yüzden anlamlı buluyoruz, bunların devamının gelmesini diliyoruz" diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Genç yaşlı her yaş grubundan vatandaşın da katılım gösterdiği konserde iki yurttaş karşılıklı zeybek oynadı. Genç bir yurttaş, "Evlerde çok sıkıldık; konserlere gitmek istiyoruz, canlı müzikleri dinlemek istiyoruz, böyle şeyler bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Özellikle bu olumsuz günlerde, bizi mutsuz eden günlerde çok güzel oluyor. Kesinlikle çok özlemişiz" diyerek duygularını dile getirdi.

Emekli öğretmen olduğunu söyleyen bir kadın ise Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e övgülerini sundu ve "Doğan Bey’in oğlu (Alper Taşdelen) ancak böyle olabilirdi. Çok mutluyum, sanıyorum ki buradaki bütün halk da çok mutlu. Tekrar söylüyorum, belediye başkanımızın ömrüne bereket olsun. Açıldık ve güzellikler yaşamayı özlemiştik" dedi.