Tamer Arda ERŞİN

İstanbul Üniversitesi Çaba Tıp Fakültesi yemekhanesinde çalışan ve yemek şirketinin yemeklerini denetlemekle görevli idare amiri H.B., yemekhaneden et hırsızlığı yapıldığını iddia etti. H.B., yemek şirketinin şoförünün kendisine verdiği “Hastane yemekhanesinden haftada bir sefer olmak üzere çalınan et tedarikçiye geri verilir ve toptan aldıkları etten mahsup edilir” bilgisini polise aktararak şikayetçi oldu.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi, öğrenci yemekhanesinde idare amiri olarak görev yapan ve yemek şirketlerinin yaptığı yemeğe denetlemekle görevli H.B., 16 Haziran 2017’de Şehremini Polis Merkezi Amirliği’ne giderek, “yemekhaneden hırsızlık yapıldığı” iddiasıyla şikayetçi oldu.

H.B., ifadesinde; hastane yemek işinin ihalesini alan firmanın, kendi işçileri ile kendi malzemeleri ile yemek yaptığını, daha sonra kendilerinin de gramaj ölçümü yaptıklarını dile getirdi. “Malzemelerin tamamı kullanılmak zorundadır” diyen H.B., ifadesinde şu iddiaları dile getirdi:

“Ancak, 16 Haziran 2017 günü, saat 10.00 sıralarında, Diş Fakültesi önünde, yemek tedarikçi firmasına ait pişmiş yemek taşıyan aracı yemek boşalttıktan sonra durdurdum. ‘Arabanın içinde ne var’ diye sordum. Şoför, ‘çorba var’ dedi. Daha sonra aracın içindeki karavanayı açtığımda, kırmızı parçalanmış, işlenmiş vaziyette poşetlenmiş et olduğunu gördüm.

Şoföre, ‘bu eti nereye götürüyorsunuz, bu faturalanmış, öğrencilerin yemeğine girmesi gereken et, bunu dışarı nasıl çıkarırsınız, bu eti sana kim verdi’ demem üzerine; şoför ağlayarak, ‘abi ekmeğimden olurum, yapma böyle’ dedi.

“ÇALINAN ET TEDARİKÇİYE GERİ VERİLİR, TOPTAN ALDIKLARI ETTEN MAHSUP EDİLİR”

Ancak, ben ısrar edince, ‘abi bu işin içinde aşçıbaşı, kasap ve firma yetkilisi vardır. Bu et çıkarma işi, ihale ile yemek yapma işini üstlenen firmanın maaşında farklı olarak 500 TL fazla para vermesi ile oluyor. Bu ismini verdiğim kişiler para alıyor, ben almıyorum. Mecburen taşıyorum. Hastane yemekhanesinden haftada bir sefer olmak üzere çalınan et tedarikçiye geri verilir ve toptan aldıkları etten mahsup edilir’ diyerek ağlamaya devam etti.”

H.B., şoförün bu sözleri üzerine polisi aradığını ve şahsı adına devletin kurumundan hırsızlık yaptıkları için şikayetçi olduğunu söyledi.

Öte yandan üniversitenin ise halen bu olayla ilgili olarak soruşturma açmadığı öne sürüldü.