İzmir’de cami hoparlöründen çalınan “Çav Bella” marşının görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştığı için yargılanıp, beraat eden eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, kendisine yönelik hakaret ve tehditlere karşı açtığı davalardan birinde uzlaşıya vardı. Özdemir, "Açtığımız davalar kapsamında bir dosyadaki edinimimizi okyanusta bir su damlası, çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkı sağlamak amacıyla 35 uygulamalı eğitim seti ve bilim sandığı bağışıyla gerçekleştirdik” dedi.

Eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, hakkındaki beraat kararının ardından kendisine yönelik hakaret ve tehditlere karşı açtığı davaları kazanıyor.

Özdemir, açtığı bir davada uzlaşıya vardı. Bu kapsamda; İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Türkelli İlköğretim Okulu'na 35 uygulamalı eğitim seti ve bilim sandığı bağışlayan Özdemir, "Sizler de hukuki süreçlerinizden sosyal fayda üretebilir, dayanışmayı büyüterek iyiliği çoğaltabilirsiniz" diyerek çağrı da yaptı. 

"35 UYGULAMALI EĞİTİM SEİ VE BİLİM SANDIĞI BAĞIŞIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Özdemir'in açıklamaları şöyle: 

"İzmir Menemen ilçesi şirin bir köy okulundan sizlere iyi haftalar diliyorum. Sosyal medyada yazılan iftira ve hakaretlere açtığım davalardan birinde uzlaşmaya vardık ve bunun sonucunda gelen tazminatı bu okulumuzda kullanmaya karar verdik. Karşıyaka Adliyesi'nde görevli Nuriye Hanım (Nuriye Şenol Ersağdıç) ile birlikte yaşadığımız o korkunç İzmir depreminde ilkokul binası hasar almış yıkılmış olan, yeni binaları yapılana dek tek binada eğitim hayatlarını sürdürecek pırıl pırıl yaklaşık 200 öğrencisi, değerli öğretmen ve idarecilerin bulunduğu Türkelli İlköğretim Okulu'nu ziyaret ettik.

Aklı ve bilimi önceleyerek yetişen nesiller geleceğimizin umut ışığı kuşkusuz. Açtığımız davalar kapsamında bir dosyadaki edimimizi okyanusta bir su damlası, çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkı sağlamak amacıyla 35 uygulamalı eğitim seti ve bilim sandığı bağışıyla gerçekleştirdik. Açmış olduğum bu hakaret davasını sosyal fayda edinimi ile hem yazılı hem sözlü Hakkâri’den tarafıma ulaşan özür ve pişmanlığını hepimizin adına kabul ederek dosyayı kapattık.

Bir eğitimci kızı olarak bugüne dek yaşadığım en anlamlı doğum günümdü. Bu mutluluğu vermiş olduğumuz hak ve hukuk mücadelesinde yanımızda olan siz değerli kamuoyu ile paylaşmak istedik. Yeni gelişmeleri yakın zamanda paylaşacağım. Sizlerde hukuki süreçlerinizden sosyal fayda üretebilir, dayanışmayı büyüterek iyiliği çoğaltabilirsiniz. Bu anımıza ortak olan Nuriye Hanım'a, ekip arkadaşlarımıza, bu dosyanın avukatları sevgili Belen Hukuk Bürosu'na ve tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum."  

NE OLMUŞTU? 

İzmir'de geçtiğimiz yıl Mayıs ayında bazı camilerden yapılan korsan müzik yayınının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Özdemir, 'halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan tutuklanmış, 9 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.Yargılama sonucunda mahkeme Özdemir’in beraatine karar verdi. Bu süreçte kendisine yapılan hakaret ve tehdit içerikli paylaşımlar hakkında dava açan CHP’li Özdemir, kazandığı tazminatlarla SMA hastası ve Kistik Fibrozisli çocuklara, sokak hayvanlarına destek olmuştu.