BURCU KAHRİMAN-NAİF KAÇMAZ

Ankara Cebeci Askeri Şehitliği, bayram arifesinde ziyaretçilerin akınına uğradı. Kimi evladının, kimi babasının, kimi ise eşinin kabri başında, dualar etti, gözyaşları döktü. Eşinin, oğullarının acısına dayanamayarak hayatını kaybettiğini söyleyen şehit babası Mustafa Örmeci'nin sözleri yürek burktu. Şehit babası Örmeci, "Böyle geçiyor günlerimiz, yapacak bir şey yok. Herkes gibi düğün bayram yapalım dedik, olmuyor işte. Bizim bayramımız da kabirlerde gezmek" dedi.

Her birinin şehit düştüğü yer farklı, ancak, bıraktıkları acılar ortak. Pandemiye rağmen her bayram arifesinde olduğu gibi şehitlikler ziyaretçilerle doldu taştı. Şehit aileleri, İçişleri Bakanlığı'nın izniyle evlatlarının kabrini ziyaret etti. Evlatları olmadan bayrama giren şehit yakınları, yüklerindeki acıyı gözyaşlarıyla dile getirdi. 

"BOLCA ACISI VAR, BAŞKA HİÇBİR ŞEY YOK"

Bir şehit annesi, "Üç bayram oldu yapacak bir şeyim de yok, diyecek hiçbir şeyim de yok. Bolca acısı var başka hiçbir şey yok" sözleriyle hüznünü paylaştı. 

"YATIYOR OĞLUM BURADA KARA KARA"

Barış Pınarı Harekatı’nın ilk şehidi 23 yaşındaki Ahmet Topçu annesi Müslüme Topçu, "Üçüncü bayramı bu bayram ne kadar zor geçiyor Allah biliyor. Yalan dünya. 10 Ekim’de şehit oldu, 2019’da. Yatıyor burada oğlum kara kara. Sözün bittiği yer. Acısı azalacak yerde daha da çoğalıyor. İki tane oğlum vardı, bir tane oğlum kaldı yanımda. Biri burada, biri evde. Allah’ım oradakilere yardım etsin. Allah’ım fırsatçılara fırsat vermesin. Gerçekten de üzücü. Orucun son günlerine doğru çok üzücü haberler alıyoruz. Oğlum 23 yaşındaydı. Daha yeni bir kızla konuşuyordu. O kız da o gün bugündür, geliyor gidiyor yanına" diye konuştu.

"HERKES GİBİ DÜĞÜN BAYRAM YAPALIM’ DEDİK, OLMUYOR İŞTE"

2000 yılında Tatvan’da helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Erhan Örmeci’nin babası Mustafa Örmeci de yaşadığı acıyı şu sözlerle anlattı:

"Annesi de üç sene oldu vefat edeli. Dayanamadı, kanserden öldü o da. Böyle gelip gidiyoruz işte. Biraz önce de Karşıyaka Mezarlığı’ndaydım. Eşimi ziyaret ettim. Şimdi de oğluma geldim. Böyle geçiyor günlerimiz, yapacak bir şey yok. Hep böyle, hayat böyle. Hayat devam ediyor. Herkes gibi düğün bayram yapalım dedik, olmuyor işte. Bizim bayramımız da kabirlerde gezmek. Yapacak bir şey yok, ne yapalım."

"OĞLUMUN EVİ BURASI"

Şehitliğe ziyaret için izin verilmesiyle evlatlarının kabrine gelen bir şehit annesi, "Açıldı geldik, açılmasa da gelecektik. Çünkü oğlumun evi burası. Geldik mi kendisini görmüş gibi oluyoruz. Yapacak bir şey yok" dedi.

"50 MEHMETÇİĞE KENDİNİ FEDA ETTİ"

Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar'ın annesi İnayet Başayar, "10 senedir gelip gidiyoruz. 20. bayram bizden ayrı geçirdi. Her zaman o geliyordu şimdi biz geliyoruz. Çok şükür elhamdülillah ki şehit oldu, başka bir şey de olabilirdi. O zaman dinlemişsinizdir ‘50 Mehmetçiğe kendini feda etti’ diye, işte bu o..." dedi.