Vekil Yıldız, Tarım Bakanı Vahip Kirişçi’nin sorduğu 3 soruyu cevaplamasını istedi. Tarım ve Orman Bakanı ise sorulan soruların cevabını vermeyip başka bir şey yazdı.

Bilindiği üzere Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü, tanzim satış, ile doğrudan yurttaşlar ile kurum ve kuruluşlaraçeşitli mal satışlarıyapmaktadır.

1- Tarım Kredi Kooperatifleri Genel müdürlüğütarafından 01.01.2020 tarihinden bu yana herhangi bir kamu kuruluşuna kömür satışıyapılmış mıdır? Yapılmış ise hangi kamu kurumuna kaç ton kömür satılmıştır?

2- Yine Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğütarafındananılan tarihten bu yana herhangi bir kamu kuruma traktör satışıgerçekleşmiş midir? Gerçekleşti ise hangi kamu kurumuna, hangi marka ve model traktörden kaç adet, toplam kaç lira bedelle satılmıştır?

3- Gerçekleşen bu satışlar hangi mevzuat çerçevesinde faturalandırılmıştır?

Tarım Bakanı Vahip Kirişçi’nin verdiği cevap ise şu şekilde;

“Türkiye' nintarımsal kredi ve girdi lideri, çiftçilerin sosyoekonomik güvencesi durumunda olan Tarım Kredi Kooperatifleri bugün, Merkez Birliğine bağlı 17 Bölge Birliği, 1.615 Kooperatifi,

204 Hizmet Bürosu, 19 şirketi, yaklaşık 13 Bin çalışanı ve 800 Bin ortağı, ile Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşudur.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 1581 sayılıTarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleriçerçevesindekurulmuş olup, faaliyetlerini Kanun ve Mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütmektedir. ”dedi