CHP Genel Başkan Yardımcıları Yüksel Taşkın ve Veli Ağbaba’nın iş birliğiyle “İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştay düzenlenecek. Sanayi sektörünün sorunlarının ele alınacağı çalıştay, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın koordinatörlüğünde yarın Kocaeli’nde yapılacak.

CHP’nin Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taşkın ile İşçi Sendikaları, Esnaf, Sanatkâr, Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'nın işbirliği ile sanayi sektöründe yaşanan istihdam sorunlarının tartışılacağı “İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda istihdamı artırmaya yönelik somut çözüm önerileri konuşulacak. Çalıştayda sendika temsilcileri, meslek kuruluşları temsilcileri, işverenler, sosyal güvenlik ve ekonomi uzmanları ile yerel yönetim temsilcileri bir araya gelecek. Çalıştay yarın sabah saat 10.00'da başlayacak.

CHP tarafından düzenlenen istihdam çalıştaylarının ilkinde tarım sektörünün sorunları, ikinci çalıştayda ise engellilerin istihdam sorunları ele alınmıştı. 11 farklı sektör ve alanda düzenlenecek çalıştayların tamamlanmasının ardından hazırlanacak raporlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak. Kılıçdaroğlu’nun sektörlere özgü istihdam önerilerini Eylül ayında yapılması planlanan “Üreten Bir Türkiye İçin İstihdam Kurultayı”nda kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.