HABER: ÖZGÜR EREN YILMAZ - KAMERA: AŞKIN ÖZDEMİR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası heyetinin Ordu'da dinlediği kuyumcu, sorunu; “Düğünde takılan altınların yüzde 50’si sahte ya da emanete alınan ürünler. Yani vatandaş geliyor ‘Akşam takayım, sabah geri getireyim, kirası neyse vereyim’ diyor” sözleri ile anlattı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası heyeti; Ordu'nun Süleyman Felek ve İsmet Paşa caddelerindeki esnafı ziyaret etti. Bir kuyumcu esnafı; doların pahalı olması nedeniyle altının da pahalı olduğunu dile getirdi. Kuyumcu, "Hesap ettim, dolar 3 liraya düşse altının gramı 175 TL olacak. Yani dolar pahalı aslında. Dolar 1 liraya düşse altın 57 lira olacak" dedi. Öztrak, kuyumcuya; “128 milyar dolar kasada olsaydı, düşerdi, bu kadar çıkmazdı” karşılığını verdi.

Bir başka kuyumcu esnafı ise şunları söyledi:

"İşler temmuz ayına göre zayıf. Ertelenmiş düğünler oluyor şu anda, genelde işler durgun. Bizim fındığımız para etmedi, fiyat açıklanmadı. Vatandaş ona göre ister istemez bekliyor. Fındığın fiyatı buradaki işlerin hepsini etkiliyor, Karadeniz’de ne var ki başka?"

Öztrak’ın “Düğün sezonu biraz sakin görüyorum ortalığı” sorusuna kuyumcu, “Düğünlerin artmasıyla sezonun bir işi yok” yanıtı verdi. Düğünlere giden vatandaşların altın kiraladıklarını belirten kuyumcu şunları söyledi:

"DÜĞÜNDE TAKILAN ALTINLARIN YÜZDE 50'Sİ SAHTE"

“İnsanların altın alacak bir pozisyonu yok. Düğünde takılan altınların yüzde 50’si sahte ya da emanete alınan ürünler. Yani vatandaş geliyor ‘Akşam takayım, sabah geri getireyim, kirası neyse vereyim’ diyor. Çünkü şimdi gelse, 20 bin liralık altın alsa, düğünden sonra ödeyemeyecek ve bunu bozduracak. Düğünde sırf, ‘taktı’ desinler diye bunu takmak zorunda. Bir hafta sonra getirse 20 bin liralık altını 16-17 bin liraya bozduracak. Haliyle o zararı yapmaktansa ‘Bir gece kiraya ver’ diyor. Bizim bir umudumuz yok”