CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu Elazığ'da Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Yanlarına gelen atama bekleyen öğretmenlerin sesini duyuran Özel, "Onlar öğretmen ama onlara öğretmen değil de öğretmen adayıymış muamelesi yapılıyor. ‘Atanamayan öğretmen’ diyorlar, atanamayan öğretmen diye bir şey yok. ‘Atanmayan öğretmen’ var. 60 bin atama talebinin arkasındayız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, Tunceli Milletvekili Şaroğlu ve Elazığ il Başkanı Yavuz Doğdu, İl Başkanlığı’nda basın toplantısının ardından Kapalıçarşı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.

Vekillerin ziyareti sırasında yanlarına gelen atama bekleyen öğretmenler, Özel'e, 60 bin atama taleplerini yinelediler. Öğretmenlerin sesini duyuran Özel, "Mesele şu, onlar öğretmen ama onlara öğretmen değil de öğretmen adayıymış muamelesi yapılıyor. ‘Atanamayan öğretmen’ diyorlar, atanamayan öğretmen diye bir şey yok. ‘Atanmayan öğretmen’ var. Atanamayan öğretmen diyerek kendi eksiklikleriymiş gibi söyleniyor" diye konuştu.

"FAKİRDEN YANA DEĞİL ZENGİN VALİSİ"

Vekillerin ziyaret ettiği bir esnaf da Elazığ Valisini eleştirerek, "Fakirden yana değil, zengin valisi" diye sitem etti. Bunun üzerine Özel "Bu tek adam rejiminin valisi de ondan" dedi. Tankırukulu da "Buradan Elazığ Valisi'ne sesleniyorum sadece rantçıların değil, halkın da valisi olun" diye konuştu.

"20 BİN ATAMA MÜJDE DEĞİL"

Özel, "Talepleri çok net, 60 bin atama bekliyorlar. 20 bin atama geldi, buna ‘müjde’ dediler bu müjde değil. Yılın başından beri geciktirilen, yapılmayan bir atamayı müjde vereceğiz diye 20 bin dediler. Devlet, bütün öğretmenleri atamalıdır. Öğretmenlerin 60 bin atama talebinin arkasındayız haftaya da bunları Meclis'te gündeme getireceğiz" sözleriyle atama bekleyen öğretmenlere desteğini iletti.

"BİR STRATEJİYLE KÖYLERİ ÖĞRETMENSİZ BIRAKIYORLAR"

Öğretmeni olmayan köy okullarına da dikkat çeken Özel, "Öğretmen olmayan köy kalmamalıdır. Belli bir ideolojinin, stratejinin ürünü olarak köyleri öğretmensiz bırakıyorlar. Öğretmen sadece ders anlatan değil, o köyün kanaat önderi oluyor" dedi.

"BELEDİYELERİMİZ OKUL YAPTIRMAK İÇİN HAZIR, ELAZIĞ'DA TAHSİS YAPILMAMIŞ"

Özel, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin depremden sonra Elazığ'a okul yaptırma kararı aldığını hatırlattı. Özel, "Bizim belediyelerimiz kararı almış, kaynağını ayırmış, yasal prosedürleri tamamlamış bekliyor. Ama Elazığ'da bu iki okul için tahsis yapılmamış. Bize 'Şurayı size verdik okul yapın' diye yer göstermemişler" sözleriyle Elazığ Belediyesi'ne seslendi.