CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç CHP Heyetiyle beraber iki gün boyunca yapılan Kars ziyaretini değerlendirdi. Öztunç, "Dünden bu yana Kars’ta her yere girdik. Herkesle görüştük. Peki ne gördük? Sahipsiz, öksüz unutulmuş bir Kars gördük. Ankara Kars’ı bir başına bırakmış bunu gördük. 19 yıldır devleti yöneten Ak Parti Hükümeti Kars’ı unutmuş. Bir çivi çakmamışlar. Kars’ta yeni bir fabrika açılmamış. Organize Sanayi Bölgesi’nde yol yok, delik deşik" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un değerlendirmeleri özetle şöyle: 

HÜKÜMET KARS'I UNUTMUŞ: Dün Kars’a geldik. Bugün çalışmalarımızı yaptık. Kars’ta 20 arkadaşımızla saha çalışması yaptık. Köylere, İlçelere gittik. Organize Sanayi Bölgesi’ni gezdim. Dünden bu yana Kars’ta her yere girdik. Herkesle görüştük. Peki ne gördük? Sahipsiz, öksüz unutulmuş bir Kars gördük. Ankara Kars’ı bir başına bırakmış bunu gördük. 19 yıldır devleti yöneten Ak Parti Hükümeti Kars’ı unutmuş. Bir çivi çakmamışlar. Kars’ta yeni bir fabrika açılmamış. Organize Sanayi Bölgesi’nde yol yok. Delik deşik. Hiçbir çevre düzenlemesi yok.

KARS'TA HAYVAN İTHALATI YAPILIYOR: Et ve süt kombinesi yok Kars’ta. Burası hayvancılığın başkenti ya! Et, süt kombinesi niye kurulmaz Kars’a! Bugün Kars’a hayvan ithalatı yapılıyor. Tarım bitirilmiş. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Sağlıkta şunu yaptık bunu yaptık’ dedi. Arkadaşlar Kars’ta doktor yok. Kars doktora gitmek için Erzurum’a gidiyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin vatan toprağı. Kars’lılar vergi veriyor, askere gidiyor. Ama Kars'a hükümet sahip çıkmıyor. Kars’ın ilçeleri terkedilmiş.

DOĞU EKSPRESİNİ NİYE DURDURDUNUZ: Doğu Ekspresi uygulaması başlamıştı. İnsanlar, Sarıkamış’a Çıldır Gölü’ne gidiyor tarihi yapıları ziyaret ediyorlardı. Kars’ın ekonomisine katkı oluyordu. ‘Pandemi var Doğu Ekspresi duracak’ ey  hükümet bu pandemi uçağı otobüsü durdurmuyor mu?  Tren daha güvenli. Doğu Ekspresi niye durdurdunuz, Kars’ın ekonomisine zarar verdiniz?

AKP MİLLETVEKİLLERİ KARS'TA SOKAĞA ÇIKAMIYOR: Esnaf bitmiş. Esnaf diyor ki. ‘Artık 5 liraya kıyma almaya geliyor vatandaş diyor. Sayın Cumhurbaşkanı’na göre esnafın, halkın durumu çok iyi. Ama açlık sefalet Kars’ta. Sarayından konuşacağına Kars’a gelsin. Milletvekillerini göndersin. Milletvekilleri Kars'ta sokağa çıkamıyor.Yarın Ankara’ya döneceğiz. Kars’la ilgili komisyon kurulması için TBMM’ne önerge vereceğiz. 17 Haziran’da da sayın Genel Başkanı’mızın Kars’a gelmesi planlanıyor.

CUMHURBAŞKANI AYASOFYA İMAMINI RAKİP GÖRDÜ: Ayasofya cami imamı her konuda konuşuyordu görüş beyan ediyordu. Rahatsızlık vermişti artık. Sayın cumhurbaşkanı da her konuda uzman herhalde. Tayyip Bey kendine rakip gördü. ‘Ya bu da her konuda uzman ben de uzmanım. Olmaz’ dedi. Ama isabetli bir karar olmuştur. Ayasofya imamı misyonunu tamamladı.

BİR DEFA DA KARS'TAN SORALIM 128 MİLYAR NEREDE: 128 milyar dolar nerede? Bir defa da Kars’tan sormak istiyoruz.  Ey Erdoğan! Ey damat! Kim yedi bu parayı arkadaş kim? 450 milyon dolar para gitti bir yerlere. Ey Kars’lı yurttaşım senin cebindeki para çalındı. Bunun hesabını sormayacak mısın? Türkiye ekonomisinin bu hale gelmesinin sebebi, damattır. Aynı zamanda kayınbabasıdır.