CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şebnem Korur Fincancı başkanlığındaki Türk Tabipleri Birliği (TTB) heyeti ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü. Kılıçdaroğlu, "Bilim Kurulu rehin alınmış durumda, biz bunu ifade ediyoruz. Düşüncelerini özgürce ifade edemiyorlar. Bir sözcüleri dahi yok. Önlemler siyasiler tarafından açıklanıyor. Oysa bu bir sağlık konusu, sağlık çalışanlarının düşüncelerini ifade etmeleri gerekiyor" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Merkez Konseyi Üyesi Deniz Erdoğdu’yu, CHP Genel Merkezi'nde kabul etti. Görüşmede Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ile Adana Milletvekili Ayhan Barut eşlik etti.

TTB heyeti, Kılıçdaroğlu’na koronavirüsle mücadelede sahadaki durumla ve sağlık çalışanlarının talepleriyle ilgili bilgi, gözlem ve önerilerini aktardı.Fincancı, “Geldiğimiz noktada 5 dakikada bir insanı yitiriyoruz, resmi rakanlarara göre, 60 bine dayandı vaka sayısı. Zatüre oranı ile hesaplarsak 90 bine yakın. Bu da yapılan sınırlı testlerle böyle. Bu koşullarda ramazanı niye bekledik? Biz martta bu artışı gördüğümüz anda bir takım önlemleri almak zorundaydık” dedi.

Hekimlerin temsilcilerini dinleyen Kılıçdaroğlu ise,"Bilim Kurulu rehin alınmış durumda, biz bunu ifade ediyoruz. Düşüncelerini özgürce ifade edemiyorlar. Bir sözcüleri dahi yok. Önlemler siyasiler tarafından açıklanıyor. Oysa bu bir sağlık konusu, sağlık çalışanlarının düşüncelerini ifade etmeleri gerekiyor” diye konuştu.