CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında Kuzey Irak’a çalışma ziyaretinde bulunan CHP heyeti, Erbil’de Bölgesel Yönetim Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Görüşmede, "Bu ziyaretin yeni bir başlangıç olduğu" vurgulandı ve Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) hakkında bilgi verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki heyetin Kuzey Irak'taki temasları devam ediyor. Salıcı başkanlığındaki heyette Salıcı'ya, Dış Politika Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ile Enver Ömür Polat eşlik etti. 

Parti heyeti, Erbil'de Bölgesel Yönetim Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Görüşmede, "bu ziyaretin yeni bir başlangıç olduğu" vurgulandı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) hakkında bilgi verildi.

TÜRKMEN SİYASETÇİLERLE GÖRÜŞME

Heyet ardından, Bölgesel Yönetim Parlamentosunu ziyaret etti. Burada Parlamento Başkanı Rewaz Fayeq ile yapılan görüşmenin ardından, Türkmen siyasetçi Parlamento Başkan Yardımcısı Muna Kahveci ile bir araya gelindi. Görüşmeye Irak Türkmen Cephesi Grup Başkanvekili İmdat Bilal de katıldı. CHP heyeti ardından Irak Türkmen Reform Partisi Başkanı Abdulkadir Bazergan ile bir araya geldi. Türkmen siyasetçilerle yapılan görüşmelerde kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesi temennisi dile getirilirdi.

Heyet bugün öğleden sonra Kerkük'e geçerek Irak Türkmen cephesi Genel Başkanı Hasan Turan ve Yetkililerle görüştü.

CHP heyeti dün de Erbil Valisi Omed Khoshnaw, Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ile bir araya geldikten sonra Yezidi İnanç Önderleri ile akşam yemeğinde buluşmuştu.