CHP İskilip İlçe Başkanlığı binasına kırmızı renkli boya atılarak saldırıldı. Boyalı saldırının, İskilipli Atıf'ın ölüm yıldönümünde il protokolünün de anma törenine katılması ile ilgili tartışmaların ardından yaşanması dikkat çekti.

Çorum’un İskilip ilçesinde CHP ilçe binasına boyalı saldırı düzenlendi. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin İskilip'te yapılan İskilipli Atıf anma etkinliklerine katılması ile ilgili tartışmaların büyümesi üzerine, sabah saatlerinde İskilip’teki CHP binasının kapısı, sayaçları, başkanlık girişindeki zemini ve CHP tabelası kırmızı boya ile boyadı.

Kamera kayıt görüntülerinden boyalı saldırıyı düzenleyen kişinin isminin M.Ö olduğu tespit edildi. 

CHP İskilip İlçe başkanı Yusuf Var, ilçe binasının kırmızıya boyanmasını sabah saatlerinde parti binasındaki komşulardan öğrendiklerini belirterek, bunun son günlerde Türkiye’de oynanan bir oyunun bir parçası olduğunu bu oyunun küçük bir örneğininde İskilip’te yaşandığını söyledi.

Yusuf Var, olay yerine gelen emniyet mensuplarının kamera kayıtlarından faili tespit ettiklerini M.Ö ismindeki bu şahsın yakalanmasını için çalışmaların başlandığını söyledi. Var, partileri üzerinden oynanmaya çalışılan oyuna asla gelmeyeceklerini vurguladı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin, 4 Şubat'ta İskilipli Atıf anma törenine katılması tepki çekmiş, tepkilerin ardından tartışmalar yükselmişti. Vali Çiftçi anma etkinliğinin her yıl yapıldığını belirterek kendisini savunmuştu.