CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, AKP Kongresi'ndeki maske ve mesafe kuralınının dikkate alınmamasını eleştirerek, "Ankara yolunda otobüste şarkı eşliğinde elinde maske sallayanlar vardı. Beyler bu halay mendili değil. Böyle sallamak için değil. Bu koronavirüsten korunmak için, ağza takmak için üretildi. Binlerce insan sizin bu sorumsuzluğunuz yüzünden öldü. Binlerce insan daha ölecek. Sizin ölüye saygınız yok. Diriye de saygınız yok" diyerek yaşanılan duruma tepki gösterdi.

Adıgüzel yaşanılan durumla ilgili tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

MASKEYİ MENDİL GİBİ ELİNDE SALLIYORLAR: Kongre salonunda olanları gördük. Kovid pozitif olanlar var bildiğimiz, kongre salonundan resim atıyorlar. Ankara yolunda otobüste şarkı eşliğinde elinde maske sallayanlar vardı. Beyler bu halay mendili değil. Böyle sallamak için değil. Bu koronavirüsten korunmak için, ağza takmak için üretildi. Binlerce insan sizin bu sorumsuzluğunuz yüzünden öldü. Binlerce insan daha ölecek. Sizin ölüye saygınız yok. Diriye de saygınız yok.

KANUNLAR BİZE BAŞKA AKP'LİLERE BAŞKA MI: Bir vatandaş yolda maskeyi takmayınca hemen cezayı basıyorsunuz.  Çiftçi köyüne tarlasına giden onu engelliyorsunuz. Evde doğalgazı kesilen Mehmet amcayı banka kapısında yakalayıp, öğrenci yurduna kapatıyorsunuz. Ben gittim kurtardım, kalp ilaçlarını bile aldırmamışlar. Size her şey serbest. Yani bu ülkenin kanunları bize başka AKP’lilere başka mı uygulanıyor.

BU ÜLKEDE İKİ DEVLET Mİ VAR: Konya kırmızı, Ordu kırmızı restoranlar kafeler kapalı.  İstanbul Ankara İzmir de kızardı aynı oldu.  Orada hala restoran kafe açık.  Bu ülkede İki tane mi devlet var. İnsanları enayi yerine koymayın kardeşim. Hem dükkan açtırmıyorsunuz hem de yardım etmiyorsunuz. Ne yapacak bu insanlar, acından mı ölecek?

SAĞLIK BAKANI AKP KONGRESİNE TEBRİK GÖNDERİYOR: Sağlık Bakanı her gün fetva veriyor, ‘Kurallara uyun’ diyor. Fakat kongre sonrası Erdoğan’a tebrik gönderiyor. Herkese maske mesafe bunlara başka bir tarife… Artık bu Sağlık Bakanı’nı görevden alın. Kabine değişikliği yapılacağı söyleniyordu. Bunu da alın. Bu millet yalandan, riyadan bıktı artık.

AKP GİTMEDEN KORONA BİTMEYECEK: Tüm dünyada vakalar azalırken, Türkiye’de vakalar artıyor.  Avrupa’da birincisi, dünya ikinci duruma geldik. Bu çağdışı, bilim aklından yoksun hükümet vatandaşı pandemide ortada bıraktı. Bu virüs bu hükümet gitmeden bitmeyecek. Artık şu anlaşılmıştır ki, koronavirüsten kurtulmak için önce AKP’den kurtulmak lazım. Ben dün dedim ki AKP kongresine katılan herkesin 15 gün karantinaya alın. Yüzlerce mesaj geldi, ‘Daha uzun süre karantina yapın’ diye.  İster alsın ister almasınlar. En kısa zamanda bu millet bu zihniyeti temelli karantinaya alacak.