CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ülkenin farklı yerlerinde çıkan yangınlarla ilgili iktidarın yardım kampanyası çağrısını eleştirdi ve "İktidar yine IBAN dağıtmaya başladı. Millet vergilerle soyup soğana çevirdiler, hala her felakette IBAN atıyorlar. IBAN'ı millete değil; vergileri saraylara, lüks uçağa, milyonluk arabalara harcayanlara atın" dedi.

Ülkenin çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınlarının ardından Kızılay, "Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza acil insani destek veriyor, umutları yeşertmek için seferberlik başlatıyoruz. Siz de el uzatın, ateşi birlikte söndürelim. YANGIN yaz 2868'e gönder 10 TL ile destek ver" şeklinde sosyal medya hesabından bir açıklama yapmış ve destek istemişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız oldu. Bu amaçla valiliğimiz Antalya'da bir hesap açıyor, bu hesabı duyuracaktır" demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İktidar yine IBAN dağıtmaya başladı!.. Millet vergilerle soyup soğana çevirdiler, hala her felakette IBAN atıyorlar. Sel olur, IBAN; deprem olur, IBAN; pandemi olur, IBAN... IBAN'ı millete değil; vergileri saraylara, lüks uçağa, milyonluk arabalara harcayanlara atın!"