CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP'li Yeşilyurt Belediyesi’nin, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Mustafa Armağan'ı 'Çocuk Kitapları Festivali' kapsamında Malatya'ya çağırmasına tepki gösterdi. Ağbaba, "Cumhuriyet, Atatürk ve İnönü düşmanlığı tescilli Mustafa Armağan'ı, İnönü'nün memleketine çağırmak Malatya'ya hakarettir" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Prof. Dr. Mustafa Armağan'ın AKP'li Yeşilyurt Belediyesi tarafından Malatya'ya çağrılmasına tepki gösterdi.

Aynı yazarın daha önce de değişik programlar için Malatya’ya çağrıldığını hatırlatan Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, “Demek ki bir gönül borçları veya ortak noktaları var ki bu sicili bozuk kişiye inatla sahip çıkıp, programa davet ediyorlar. Cumhuriyet Bayramı haftasında Cumhuriyet düşmanını çocuklarla buluşturmak art niyet değil de nedir? Cumhuriyete ve Atatürk’e bakışlarının en net göstergesidir” dedi.

Armağan’ın “FETÖ ile gizlenemeyecek bir bağının olduğunu” belirten Ağbaba, “Armağan’ın 1995-2015 yılları arasında Zaman'da köşe yazarlığı uzun süre Cemaat'in TV kanalı olan Mehtap TV'de “Tarih Aynası” adlı programı, Cemaat'in hazırladığı "DA" (Diyalog Avrasya) dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptığını, Cemaat'in düzenlediği Abant Platformu toplantılarının "seçkin" katılımcıları arasında yer aldığını, bu gerçeğin Yeşilyurt Belediyesi tarafından mutlaka bilindiğini” vurguladı. Ağbaba, “Demek ki bir gönül borçları veya ortak noktaları var ki bu sicili bozuk kişiye inatla sahip çıkıp, programa davet ediyorlar. Cumhuriyet Bayramı haftasında Cumhuriyet düşmanını çocuklarla buluşturmak art niyet değil de nedir? Cumhuriyete ve Atatürk’e bakışlarının en net göstergesidir” dedi.

“İNÖNÜ'NÜN MEMLEKETİNE ÇAĞIRMAK MALATYA'YA HAKARETTİR”

Ağbaba sosyal medya hesabından "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın olduğu hafta, Cumhuriyet, Atatürk ve İnönü düşmanlığı tescilli Mustafa Armağan'ı, İnönü'nün memleketine çağırmak Malatya'ya hakarettir. Hiç çocuk kitabı olmayan bu kişiyi 'Çocuk Kitapları Festivalinde' konuşturmak art niyetliliktir. Yazıklar olsun" diye paylaşım yaptı.