CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Vatandaş korkudan kombiyi kısıyor. Ülkeyi yönetenler çağ atladık diyor. Bu iktidar faturalara çağ atlatan ilk iktidardır" dedi.

İzmir'de CHP Konak İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır ile Atila Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu katıldı.

CHP’li Ahmet Akın, AKP iktidarını enerji politikaları üzerinden eleştirdi. İktidarın her müjdesinin ardından faturalara zam geldiğini söyleyen Akın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında enerji alanında ülkemizin çağ atladığını söyledi. Vatandaş korkudan kombiyi kısıyor, tek odada kalıyor. Maalesef çağ atlayan tek şey faturalar. İktidar faturalara çağ atlattı. Karadeniz'deki doğalgaz müjdesinden sonra ay zam geldi. Esnaf ne doğalgaz ne de elektrik faturasını ödeyebiliyor. İhtiyaç sahiplerine gelince kaşıkla, yandaşlara ise kepçe ile verdiler. Özelleşince bunlar ucuzlayacak dediler, 2014'ten bu yana elektrik faturaları yüzde 120 zamlı geldi" diye konuştu.

"AK PARTİ EŞİTTİR ZAM"

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı da eleştiren Akın şöyle konuştu: 

“Enerji sektörünü 52 milyar dolar borçla bıraktı. Sanki çok marifetliymiş gibi paranın başına getirdiler. Çünkü damat. Ballı kaymaklı bütün ihaleleri iktidara yakın şirketler aldı. AK Parti eşittir zam. CHP iktidarında elektrik dağıtım şirketlerini değil, vatandaşlarımızı kollayacağız. Enerji kooperatifleri ile vatandaşlarımızı söz sahibi yapmak için çalışacağız. Doğalgaz anlaşmalarını vatandaşlarımız çıkarı doğrultusunda yapacağız. Elektrik ve enerjideki müjdeyi yandaşlara değil vatandaşlara vereceğiz. İlk seçimlerde enerji politikalarında nasıl çağ atlattırılır bütün cümle aleme göstereceğiz.”

"MÜJDELER VATANDAŞA DEĞİL, YANDAŞA"

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu "İktidar müjdelere doyamadı. Gün geçmiyor ki yeni bir müjde vermesinler. Karadeniz’de doğalgaz müjdesi verdiler, zamların sonu gelmedi. Otomobil müjdesi verdiler, fiyatlar uçtu gitti. Aslında verdiği müjdeler vatandaşa değil, hepsi yandaş firmalara” diye konuştu.