CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, AKP iktidara geldiğinde Türk Hava Kurumu’nun (THK) envanterinde 19 tane yangın uçağı bulunduğunu belirterek, "Ama siz bu kurumu paramparça hale getirdiniz. Cumhurbaşkanı’nın emrine 13 tane uçak verdiniz ama THK’da bir tane uçağın uçmasına izin vermediniz. Bu yaptığınız Cumhuriyet kurumlarıyla hesaplaşma değil, milletle hesaplaşmadır" dedi.

Burhanettin Bulut, bugün yaptığı açıklamada, AKP iktidarının yönetime geldiği günden beri Cumhuriyet kurumlarıyla bir hesaplaşma içerisine girdiğini öne sürdü. Bulut'un açıklamaları şöyle:

"İKTİDAR, GELDİĞİ GÜNDEN BU YANA CUMHURİYET KURUMLARIYLA HESAPLAŞMA İÇERİSİNE GİRDİ"

"THK, Atatürk’ün kurduğu bir cumhuriyet kurumudur. Ancak bu iktidar, geldiği ilk günden bu yana bitmez tükenmez bir şekilde Cumhuriyet’in kurumlarıyla bir hesaplaşma içerisine girdi. Atatürk, THK’yı kurarken Türkiye’nin gelecek vizyonunu belirlemişti; ‘İstikbal göklerdedir’ demişti. 2002 yılında bu iktidar yönetime geldiğinde THK’nın envanterinde 19 tane yangın uçağı vardı. Bugün bir tane uçak kaldıramaz halde. Ancak itibardan sürekli dem vuran bu iktidar, Rusya’dan uçak kiralıyor. Avrupa Birliği’nden üç tane uçak geliyor. THK’nın elindeki uçakların birebir benzeri.

"BU YAPTIĞINIZ CUMHURİYET KURUMLARIYLA HESAPLAŞMA DEĞİL, MİLLETLE HESAPLAŞMADIR"

Ancak Fahrettin Altun, bunlardan yardım alınmasına rağmen ‘Aman yardım talebinde bulunmayalım, itibarımızı zedelemeyelim’ diyor. Siz eğer itibar konusunu önemsiyorsanız önce beş gündür ülkenin dört bir yanında olan yangınları söndürmeniz gerekiyordu. Çünkü bu yangınların söndürülmesinin tek yolu uçaklardı. Dağlarda, insanların ulaşamadığı yerlerde olan yangınlar ancak yangın uçaklarıyla söndürülebilir haldeydi. Ama siz, 2002 yılında 19 tane uçağı olan bu kurumu paramparça hale getirdiniz. 2013 yılında buraya toplanan yardımları bile engellediniz. Döndünüz, Cumhurbaşkanı’nın emrine 13 tane uçak verdiniz ama THK’da bir tane uçağın uçmasına izin vermediniz. Bu yaptığınız Cumhuriyet kurumlarıyla hesaplaşma değil, milletle hesaplaşmadır. Türkiye’nin doğal yerlerini, ormanlarını yok edilmesine vesile oldunuz."