CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Bodrum'da iki araziyi satışa çıkarmasını; "Makine ve Kimya Endüstrisi’nde (MKE) yapılmak istenen ortada. Tank palet fabrikasını biliyoruz. Bu da yetmiyormuş gibi devlet, batmış tüccar gibi elindeki bütün değerleri satıyor" sözleriyle eleştirdi ve hukuki süreci başlatacaklarını belirtti.

ÖİB, ikisi Bodrum’da, üçü Ankara’da, biri Muş’ta olmak üzere altı taşınmazı satışa çıkardı. Erzurum'da esnaf, çiftçi ve yurttaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen CHP Heyeti'nde yer alan Muğla Milletvekili Burak Erbay, Bodrum'da 26 dönümlük arazinin satışa çıkarılması tepki gösterdi. Erbay, şunları söyledi:

"DEVLET, BATMIŞ BİR TÜCCAR GİBİ ELİNDEKİ BÜTÜN DEĞERLERİ SATIYOR"

"Gün geçmiyor ki AKP iktidarının devlet eliyle bir talan projesiyle karşılaşmayalım, onun haberini almayalım. Daha çok yeni, Akköprü Barajı'nın satılacağı haberini almıştık, buna karşı direneceğimizi söylemiştik. Yine Köyceğiz Toparlar'da vatandaşların arazilerinin TOKİ eliyle satıldığını biliyoruz. MKE’de yapılmak istenen ortada. Tank palet fabrikasını biliyoruz. Bu da yetmiyormuş gibi devlet, batmış tüccar gibi elindeki bütün değerleri satıyor.”

"HER GÜN MİLLİ DEĞERLERİMİZ SATILIYOR"

Bodrum'da 26 dönümlük arazisinin satışa çıkarılmasına ilişkin CHP'li Erbay, şöyle konuştu:

"Bir gece, Cumhurbaşkanı'nın tek bir imzasıyla Özelleştirme İdaresi'ne devredildiğini öğrendik. Bunun gibi daha onlarca arazi, milyonlarca metrekare arazi Bodrum'da Özelleştirme İdaresi eliyle peşkeş çekilmek, satılmak isteniyor. Bu artık gerçekten Muğla'yı, Türk vatandaşlarının sabrını zorluyor. Bu talan projesinden vazgeçilmesi lazım. Her gün milli değerlerimiz satılıyor. Kıyılarımız koylarımız, MUÇEV adı altında bir yapılanmayla satılmak isteniyor. Şimdi de sıra Bodrum'da, Gökçebel mevkiindeki 25 dönümlük araziye gelmiş. Buna karşı CHP Bodrum İlçe Örgütü'müzle direneceğiz." 

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Erbay, daha önce de hukuki süreci başlattıklarını ve yine başlatacaklarını söyledi. Erbay şöyle konuştu:

"Mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradan AKP iktidarının iki türlü bakış açısı ortaya çıkıyor. Ya gittiklerini biliyorlar, son kalan bu milli değerleri satarak günü kurtarmaya çalışıyorlar ya da bir şekilde bu değerleri satarak kendi yandaşlarını zengin etme çabası içindeler. Her halükârda bunların hesabı sorulacaktır. Bodrum'daki bu talana son verilmesi, imara açma planlamasından vazgeçilmesi istiyoruz."