CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Ocak 2020’de yaşanan Elazığ depreminin birinci yıl dönümünde en çok can kaybı yaşanan bölgesi Dilek Sitesi önündeydi. Deprem günü yaşananları anlatan Gürsel Erol, “Burada bir enkaz vardı. Burada enkaz altında sağ kurtarılmayı bekleyen ailelerin yakınları vardı. Göçük altından insanlar çıkarılıyordu. Gerçekten o anları yaşamak hepimiz için çok üzüntü vericiydi” dedi. Erol, depremin yaralarının hala sarılamadığını ifade ederek mağduriyet yaşayan vatandaşların taleplerini şöyle dile getirdi:

“Deprem yaşandıktan sonra insanların yeniden başlarını sokacak bir yuva beklentileri vardı. Tabi Elazığ’da deprem sonrası iyi şeyler de yapıldı ama eksikler de var. Bizim beklentimiz, vatandaşın sorunlarıyla ilgili çözümler getirilmesi. Gerçekten depremi yaşadık. Depremle ilgili bir mağduriyet var Elazığ’da ama mağduriyeti yalnızca konutların yapılması olarak değerlendirmeyelim. Ekonomik kaygılar var. Esnafın kaygıları var. İnsanlar psikolojik sorunlar yaşadı burada.”

“DEPREM OLASILIĞINA YÖNELİK KENTİ YENİDEN PLANLAYABİLİRİZ”

Gürsel Erol, vatandaşların mağduriyetlerini dile getirirken bir daha yaşanabilecek deprem felaketi için önlemler alınması gerektiğini belirtirken şunları söyledi:

“Deprem olasılığına yönelik kenti yeniden planlayabiliriz. Nüfus yoğunluğunu yeniden dağıtabiliriz. Burada tabi önce deprem gecesi hayatını kaybeden 37 yurttaşımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Halen psikolojik tedavi gören, fizik tedavisi gören hemşehrilerimiz var ben onlarla görüşüyorum. Allah bir daha bize o acı günleri yaşatmasın. Ama tabi bunu söylerken de olabildiğince önceden tedbirler almak lazım. Olası bir deprem karşısında önlemler alarak can kayıplarının düşürülmesi, ülke sorunlarının çözülmesi gibi vatandaşların beklentileri de var. Bu beklentileri de gündeme getireceğiz ama en büyük beklentimiz sayın cumhur başkanımızın Elazığ kamuoyuna yaşanan sorunlarla ilgili sevindirici haberler vermesi. Çünkü sonuçta devletin başı.”