Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan Kargı Koyu'ndaki bir bölüm arazinin Cumhurbaşkanı kararı ile Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin "Ellerinizi çekin cennetlerimizin üzerinden" dedi.

Resmi Gazete'de 6 Nisan 2021'de yayınlanan karara göre Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan Kargı Koyu'ndaki 128 dönümlük arazinin Cumhurbaşkanı kararı ile Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesine tepkiler sürerken CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM’de yaptığı konuşmada konuyla ilgili şunları söyledi:

"Datça'nın en güzel yerlerinden biri olan Kargı Koyu'nda kamuya ait 128 dönümlük arazinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla otel ve otopark yapılması için Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesini kabul etmiyoruz. Kıyılar halkındır. Datça çocuklarındır, Datça hayvanlarındır, Datça bitkilerindir. Datça asla betonların değildir. Paraya olan esaretiniz yüzünden ülkeyi betondan bir cehenneme çevirdiniz. Güzel olan her şey düşman, her şeyi yok ediyorsunuz. Artık durun... Ellerinizi çekin cennetlerimizin üzerinden. Datça da, kıyıları da, denizi de, ormanı da herkesindir. Yani hiç kimsenin değildir, hiç biri özelleştirilemez. Antik Çağ’dan bu yana 'yarımadaların en güzeli' olarak ifade edilen Datça’mızın doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin betona kurban edilmesini istemiyoruz."