CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Havadan müdahalenin şart olduğu ortadayken, ülkemizin var olan kaynaklarının ne kadar kötü yönetildiği, ne çok enerjimizin iktidar tarafından boşa harcandığı bir kez daha gün yüzüne çıktı" dedi.

CHP'li Gökçen, Türkiye’nin pek çok yerindeki orman yangınlarını, yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi.

“Hasta olan parasını kendisi toplasın, çocuğunu okutmak isteyen özel okula yollasın, kadınlar kendi canını kendi korusun, pandemide batan esnaf başının çaresine baksın, yangını vatandaş kendi söndürsün, zaten gençlere iş bulmak da göreviniz değilmiş. Siz ne işe yarıyorsunuz?" ifadelerini kullanan Gökçen’in açıklaması şöyle:

"Günlerdir parti yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kadın ve gençlik örgütlerimiz yangın bölgesinde büyük bir mücadele veriyor. Havadan müdahalenin şart olduğu ortadayken, ülkemizin var olan kaynaklarının ne kadar kötü yönetildiği ne çok enerjimizin iktidar tarafından boşa harcandığı bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Hasta olan parasını kendisi toplasın, çocuğunu okutmak isteyen özel okula yollasın, kadınlar kendi canını kendi korusun, pandemide batan esnaf başının çaresine baksın, yangını vatandaş kendi söndürsün, zaten gençlere iş bulmak da göreviniz değilmiş. Siz ne işe yarıyorsunuz?

Oysa biz, başka türlüsü mümkün derken hayal kurmuyoruz, gerçekleri ifade ediyoruz. Vatandaşa ‘iyi ki evim yanmış diyeceksiniz’ cümlesini kurabilecek pişkinlikteki yöneticiler varsa, biz de vicdanıyla yaşayan milyonlar olarak varız. Başka türlüsü mümkün, bu yangını söndürmek mümkün, kaynakları doğru kullanarak Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmek mümkün. Mesele o siyasi tercihi yapmakta."