CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Türlübey Mahallesi'nde de yangın çıktığını açıkladı. Karaca, “Rüzgârın da etkisiyle maalesef yangın büyüyor. Evler boşaltılmış durumda. Bu yangının sönebilmesi için mutlaka ve mutlaka hava desteği şarttır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Türlübey Mahallesi'nde de orman yangını meydana geldiğini duyurdu. Acil hava söndürme desteği gerektiğini belirten Karaca, şöyle konuştu:

"Buldan, Türlübey Mahallesi’ndeyiz. Arkamızda gördüğünüz gibi çok geniş bir alanda ve bu tarafa doğru da devam eden büyük bir yangın söz konusu. Rüzgârın da etkisiyle maalesef yangın büyüyor. Buraya bir hava desteği şart. Bir vatandaşın, yangına müdahale ederken tankeri yandı. Bir orman ya da itfaiye çalışanı olduğu söyleniyor, bir arkadaşımız da yaralandı. Şu anda ambulansla hastaneye sevk edildi.

Yangın etrafındaki evlere ulaşmak üzere. Evler boşaltılmış durumda. Bu yangının sönebilmesi için mutlaka ve mutlaka hava desteği şarttır. Buradan bütün yetkililere, helikopter ve hava desteği ile bu yangının söndürülmesini istiyoruz. Yangın giderek, Türlübey Mahallesi’ni ve arka tarafta görünen eski Derbent Mahallemiz var. Derbent Mahallemizi de tehdit ediyor. Bu nedenle bu iki mahallenin de kurtulabilmesinin tek yolu, hava desteğidir. Lütfen acil buraya hava desteği ve hava destekli söndürme gerekiyor. Onlarca itfaiye aracı var. Ancak, itfaiye aracının söndürebileceği ve karadan müdahale ile giderilebilecek bir yangın değil. Buradan bütün yetkililere ve bakanlığa buraya mutlaka bir helikopter gönderilmesini önemle ve ısrarla talep ediyoruz."

Türlübey Mahallesi'nde yangın söndürme ekipleri; mahalle sakinlerine anons yaparak, traktörleriyle, tankerleriyle ve kepçelerle yangın söndürme çalışmalarına katılmaları için çağrı yaptı.