Haber: EDDA SÖNMEZ - Kamera: ADEM KARABAYIR 

CHP'de 22. ve 23. dönem milletvekilliği yapan ve partide çeşitli görevlerde bulunan Mehmet Ali Özpolat, kurucusu olduğu Bakırköy Cemevi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı cenaze töreninin ardından son yolcuğuna uğurlandı.

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede iki gün önce 74 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Ali Özpolat'ın naaşı kurucusu olduğu Bakırköy Cemevi'ne Türk bayrağına sarılı olarak polis tören mangası eşliğinde getirildi. 

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve çok sayıda milletvekili ile partili katıldı. 

Törende taziyeleri Özpolat'ın eşi Nejla Özpolat ve oğlu Özpolat kabul etti. 

Törende konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, "Dostlarıyla maddi manevi desteği esirgemeden Cemevi’nin yapımına büyük katkı sundu. Burayı sadece cenazelerimizin kaldırıldığı ibadetimizi gerçekleştirdiğimiz bir yer olarak değil aynı zaman da içinde konferans salonuyla etüt merkezi, kütüphanesiyle eğitim sınıflarıyla tam anlamıyla bir eğitim merkezi yapılmasını arzu ederdi. Bir kez daha ruhu şad olsun mekanı cennet olsun. Gittiği yerde Hz. Ali kılavuzu, Bozatlı Hızır yardımcısı, Hz. Hüseyin yoldaşı olsun."

Törende konuşan arkadaşı Sırrı Özbek, gençlik ve avukatlık yıllarını birlikte yaşadıklarını ölümünün kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Bakırköy Cemevi'nde dualar edildikten sonra öğle vakti helallik alınmasının ardından Özpolat, Bakırköy Mezarlığı’na defnedildi.