CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, aynı gün içinde iki kez eski eşi Efsun Habiboğlu'nun canına kasteden Gökan Şen'in serbest bırakılmasına, "Şiddet mağdurları korku ve çaresizlik içinde bir hayata mahkum edilirken erkekler sırtı sıvazlanarak karakollardan gönderiliyor. Hükümet üzerinde düşeni yapmadığın için Gökhan Şen elini kolunu sallayarak geziyor" sözleriyle tepki gösterdi. 

 "Yaşam Hak" projesi kapsamında şiddet mağduru Efsun Habiboğlu ile irtibata geçen Nazlıaka, yaşanan sürece ilişkin yazılı açıklama yaptı. İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararı ile birlikte kadınların can güvenliğinin iyice ortadan kalktığını söyleyen Nazlıaka, Habiboğlu'nun yaşadıklarını şöyle aktardı:

"HÜKÜMET, GÖREVİNİ YAPMADIĞI İÇİN ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR: Boşandıktan sonra kendi ayakları üzerinde durarak çocuğu ve kendisi için bir gelecek kuran Efsun Habiboğlu, Gökhan Şen’in borç talebine olumlu yanıt vermediği için şiddet gördü. Şu anda da hayatı tehlike altında. Efsun Habiboğlu, Gökhan Şen’in aracıyla kendisini sıkıştırması nedeniyle bariyerlere çarpıp kaza yaptı. Ardından da beyzbol sopası ile öldüresiye darp edildi. Hükümet üzerinde düşeni yapmadığın için Gökhan Şen elini kolunu sallayarak geziyor. "

'KARAKOLA GELEREK ŞİKAYETÇİ OLAMAZSINIZ' DEDİLER: 

Nazlıaka'nın aktardığına göre Habiboğlu başına gelenleri şöyle anlattı:

"Kaza öncesi, trafikte sıkıştırdı, 155’i aradım. ‘Karakola gelerek şikayetçi olmalısınız’ yanıtı aldım. Karakola gittiğimde Gökhan Şen’in çocuğumu aldığını öğrendim. Çocuğumu almak için Gökhan Şen’in annesinin evine gittiğimde hakaretlere maruz kaldım. Polis kontrolünde çocuğumu alıp ablama geçtim." 

"YAPMAZ HERHALDE" DEDİM AMA...

"Çöpü atmak için aşağıya indiğimde Gökhan Şen’in elinde bir beyzbol sopası ile bana doğru koştuğunu gördüm. Yapmaz herhalde dedim, şiddetli koşunca elimdekileri bıraktım, kendimi koruma pozisyonuna aldım. Öldüğümü sandığım ana kadar vurdu… Komşuların sesini duyunca, elimdeki telefonu, evimin ve arabamın anahtarını alarak hakaretler savurarak uzaklaştı. Sonrasında 112 Acil Yardım ekipleri geldi. Şiddet sonrası tekrar şikâyetçi oldum. Bir gün içinde önce trafik kazası yapmama sebep olan sonrasında öldüresiye darp eden Gökhan Şen, karakolda ifadesi alınarak serbest bırakıldı."

"ERKEKLER SIRTI SIVAZLANIP GÖNDERİLİYOR"

Nazlıaka açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Karakol şikayetinde Efsun Habiboğlu’na Gökhan Şen’in kayıp olduğu bilgisi verilmiş. Şaşırdık mı? Hayır! Bütün bu yaptıklarına rağmen karakoldan bırakıldığı için şu an da tehdit oluşturmaya devam ediyor. Şiddet mağdurları korku ve çaresizlik içinde bir hayata mahkûm edilirken erkekler sırtı sıvazlanarak karakollardan gönderiliyor. Şikayetler ne zaman dikkate alınacak? Kadınların ‘Sesimi hayatta iken duyun, öldükten sonra değil…’ çığlığına kulaklarınızı kapatmaktan vazgeçin. Yaşanan her kadın cinayetinin sorumlusu AKP hükümetidir derken tam da bunları kastediyoruz. Hükümet, kadınların can güvenliğini korumak zorundadır.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANIYOR OLSAYDI...

İstanbul Sözleşmesi’ni uygulanıyor olsaydı, Efsun Habiboğlu’nun hayatı tehdit altında olmayacaktı. Biz kadınların hayatı Hükümetin cemaat ve tarikatlara göz kırpan politikalarından daha değerlidir" sözleriyle tepki gösterdi. Nazlıaka, "İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. İktidarımızda İstanbul Sözleşmesi uygulanacak, Efsun Habiboğlu ve daha nice kız kardeşimiz güven içinde yaşayacak" diye konuştu.