İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'un, gazeteci Bülent Kılıç’ın polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmasını eleştiren CHP’ye karşı "İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir" yorumunu yapması CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in tepkisine yol açtı. Özel, Ersoy'a "Gazeteci Bülent Kılıç; bir restoranda oturan vatandaşlarımız; evinde cama çıkan vatandaşımız; sadece yürümek isteyen vatandaşlarımız polise nasıl direndi?" diye sordu.

Geçtiğimiz gün İstanbul'da yapılan Onur Yürüyüşü sırasında, dört polisin AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ı yere yatırıp, boğazına bastırarak gözaltına alınması tepkiye yol açmış, CHP Genel Merkezi'nin sosyal medya hesabından da "Türkiye bu zorbalığı hak etmiyor. Kendi yaşam tarzlarının dışında hiç kimseye saygı duymayan, görevinin başındaki gazetecilere, farklı kimliklere bu zulmü reva gören zihniyeti kınıyoruz. Cumhuriyetimizin layık olduğu demokrasiyi her birlikte inşa edeceğiz" açıklaması yapılmıştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise bugün; CHP’nin bu açıklamasını sosyal medya hesabından alıntılayarak "İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir... Esas zorbalık, toplumda iktidara tepki uyandırmak adına, hiçbir sınır tanımadan kurumlarımıza fütursuzca, her türlü yalana sarılarak saldırıp sonrasında özür dileyecek erdemi gösterememektir" dedi.

“SUÇ İŞLERİ BAKANI KONUŞAMAYACAK HALDE OLUNCA”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de İçişleri Bakan Yardımcısı’nın bu açıklamasını alıntılayarak sosyal medya hesabından Ersoy’u eleştirdi. Özel’in açıklaması şöyle:

"Suç işleri bakanı konuşamayacak halde olunca meydana çıkıp saçmalayan Bakan yardımcısına soruyoruz; Gazeteci Bülent Kılıç; bir restoranda oturan vatandaşlarımız; evinde cama çıkan vatandaşımız; yürümek, sadece yürümek isteyen vatandaşlarımız polise nasıl direndi?"