CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Antalya'nın Gündoğmuş ilçe Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Özeren'in "Evi eski olan vatandaşlar, 'keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler" sözlerine, "Batsın sizin TOKİ'niz ya, batsın. TOKİ'nin zamanı mı? Ne ara siz böyle vicdansız oldunuz ya. Ne ara böyle bir siyaset anlayışına sahip oldunuz ya. Hepiniz mi aynısınız, hepinizin mi gözünde para hırsı var ya" tepkisini gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, orman yangınlarının yaşandığı Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde günlerdir yaptıkları incelemeler sonrası partisinin ilçe başkanlığı binasında; CHP Muğla milletvekilleri Burak Erbay ile Süleyman Girgin, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve partililerin katılımıyla basın açıklaması yaptı. 

"HAVADAN MÜDAHALE EDİLMEDİKÇE BU YANGINLAR SÖNMEZ"

Yangının söndürülmesi için günlerdir çağrılar yaptıklarını fakat alevlerin tam anlamıyla söndürülmediğini söyledi. Marmaris'te, Köyceğiz'in kırsal kesimlerinde, Bodrum'da, Milas'ta orman yangınlarının sürdüğünü belirten Öztunç, "Orman Genel Müdürlüğü personeli, itfaiye personeli canhıraş çalışıyor. Vatandaşlarımız ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ama havadan söndürülmedikçe bu yangınlar sönmez. Yangın söndürme uçakları, helikopterler tam anlamıyla müdahale etmedikçe bu yangınlar sönmez" dedi. 

"BELEDİYE BAŞKANIMIZ FERYAT ETTİ" 

Öztunç, Milas'taki Siteler bölgesinin kritik olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 

"Dün akşam belediye başkanımız yalvardı, mesajlar verdi, açıklamalar yaptı. 'Bu Siteler bölgesine giderse kritik eşik aşılır, sıkıntı olur' dedi. 'Aman müdahale edin, havadan müdahale' dedi. Milas Belediye Başkanımız dün akşam feryat etti. Bugün yangın bu eşiği aştı, Siteler'e doğru gidiyor. Dikkat edin, bu böyle devam ederse orada Ören'de santral var. Çok büyük sıkıntılar yaşarız. Bir an evvel oraya havadan müdahalenin hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor." 

"ÖZEL UÇAKLA MARMARİS'E GELİYORLAR, MİLLETİN KAFASINA ÇAY ATIYOR, ŞOV YAPIYORLAR"

CHP'li Öztunç, alevlere havadan müdahalenin olmadığı takdirde yangınların kontrol altına alınmasının zor olduğunu, sönmeyeceğini söylerken, şöyle konuştu:

"Havadan müdahale için uçak şart. Biz yangın söndürme uçağı diyoruz, yangın söndürme uçağını almasa gerekenler özel uçaklarla Marmaris'e geliyorlar. Milletin kafasına çay atıyorlar, şov yapıyorlar. Yazıklar olsun, millet sizden uçak istiyor ama yangın söndürmek için. Siz binip gezesiniz diye istemiyor. Millet sizden helikopter istiyor ama yangın söndürsün diye. Siz binip gezesiniz diye istemiyor. Eğer ilk gün bu yangın söndürme uçaklarımız, helikopterlerimiz olsaydı, müdahale etseydi, bu noktaya gelmeden, büyümeden biterdi."

"BATSIN SİZİN TOKİ'NİZ, BATSIN, TOKİ'NİN ZAMANI MI?"

Yangınların yaşandığı kentlerdeki CHP'li belediye başkanlarının günlerdir uyumadan yangınları kontrol altına alınması için çalıştıklarını belirten Öztunç, AKP'li Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in ‘Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli, istedikleri şekilde evler yapılacak. Evi eski olan vatandaşlar, 'keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler" sözlerini şöyle eleştirdi:

“Birileri onlara iftira atıyor, suçluyor. Ama belediye başkanlarımız uyumadan, gece gündüz yangınlar sönsün diye çaba harcıyor. Dün bir görüntü vardı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, aylarca koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda yattı. Büyük bir tedaviden çıktı, nefes almakta zorlanıyor, Gündoğmuş'a gitmiş, feryat ediyor, ağlıyor ya. 'Gündoğmuş yanıyor. Ne olur yardım edin' diyor. Nefes almakta zorlanıyor, konuşurken sesi gidiyor. Gündoğmuş'u kurtarmaya çalışıyor. Ama AK Partili Gündoğmuş Belediye Başkanı da çıkıyor, TOKİ müjdesi veriyor. Batsın sizin TOKİ'niz ya, batsın. TOKİ'nin zamanı mı? Ne ara siz böyle vicdansız oldunuz ya. Ne ara böyle bir siyaset anlayışına sahip oldunuz ya. Hepiniz mi aynısınız, hepinizin mi gözünde para hırsı var ya.”

Öztunç, şunları söyledi:

“SENİN EVİN YANSIN: CHP'li belediye başkanı çıkıyor, 'Gündoğmuş yanıyor' diye ağlıyor, yalvarıyor, feryat ediyor. O hasta, nefes nefese haliyle feryat ediyor, ama AK Partili belediye başkanı, 'TOKİ ev yapacak, vatandaş diyecek ki keşke benim evim de yandın' diyecek. Senin evin yansın o zaman ya. Senin evin yansın bakalım bunları söyleyebilecek misin? Neredeyse zil takıp oynayacak yangın var diye. Ayıptır, hiç mi vicdanınız yok. Bu kadar mı vicdansızlaştınız. Hepiniz mi aynısınız, biriniz de şaşırtın bizi. 

HAYALİ SORTİLERLE, HELİKOPTERLERLE YANGIN SÖNMEZ: Bakan çıkmış diyor ki, 'helikopterler bin sorti yapıyor.' Nerede bu helikopterler, biz niye görmüyoruz bin sortiyi. Burada sahadayız, sahada olan yurttaşlar bu yangın sönsün diye çaba harcayan insanlar bu helikopterleri niye görmüyorlar. Niye bin sorti yaptığının biz farkında değiliz de siz söylüyorsunuz? Milleti kandırmaktan vazgeçin. Siz burada helikopterler bin sorti yaptı deyince bu yangınlar sönecek mi? Gerçekte bin sorti yapılsa o yangınlar söner, hayali olmaz. Hayali sortilerle, helikopterlerle yangın sönmez. 

SİZİN SABIKANIZ VAR: Uyarıyoruz, bu yanan yerlere otel, rezidans villa, bu tür şeyler yapmaya sakın kalkmayın. Cumhurbaşkanı, Anayasa 169'u hatırlatıyor, Bakanlar, 'böyle bir şey olmayacak' diyor. Ama geçmişisiniz sabıkalı. Biz size bu konuda inanmıyor, güvenmiyoruz. Daha önce de aynı şeyi söylediniz, orman yangınından sonra 2016'da 'buraya merak etmeyin çivi bile çakılmayacak, taş üstüne taş koyulmayacak' dediniz, devasa bir otel var orada şimdi. Sizin sabıkanız var. Siz her şeye rant, para olarak baktığınız için size güvenmiyoruz. Millet de güvenmiyor.”