HABER: CEM HAYAT - KAMERA: FATİH NAZIM EFE

Hacı Bektaş-ı Veli Anma Etkinlikleri'ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Türkiye’de ve dünyada barışın olması için burada dualar ediyoruz. Türkiye’ye güzellikler gelsin istiyoruz, her şey çok güzel olsun istiyoruz” dedi. İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in selamlarını getirdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Etkinleri’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç; ANKA Haber Ajansı’na şu açıklamayı yaptı:

"Hünkâr’ın huzurundayız, Hacı Bektaş-ı Veli’nin dergahındayız. Bugün Hacı Bektaş-ı Veli’yi anmaya geldik, her yıl geliyoruz. Belki de son 25 yıldır geliyorum buraya. Burada olmak büyük bir mutluluk. Barışın, sevgi dilinin olduğu bir yer burası. Türkiye’de ve dünyada barışın olması için burada dualar ediyoruz. Türkiye’ye güzellikler gelsin istiyoruz, her şey çok güzel olsun istiyoruz."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Hacıbektaş ilçesine yaptığı hizmetleri hatırlatan Öztunç şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, sadece Hacıbektaş’ta değil Türkiye’nin her yerinde varlar. Sel oluyor Kastamonu’da, Bozkurt’ta Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmet veriyor. Dün Bartın’daydım. Bartın’da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin büyük hizmetlerini gördüm gururlandım. Yangın oluyor her yangında CHP’li belediyeler var. Birilerinin gözü var görmüyor, kulağı var duymuyor ama CHP’li belediyeler olmasa pek çok konuda yurttaşlarımıza yardım gitmeyecek ve yurttaşlarımızın sorunları çözülmeyecek. Yatıp kalkıp CHP’li belediyelere dua etmeleri gerekiyor birilerinin. Hacıbektaş’a da büyük hizmetleri var. Ben Ekrem İmamoğlu başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Her şey çok güzel olacak diye yola çıkmıştık. Her şey çok güzel oluyor, inşallah daha da güzel olacak."

Etkinliklere katılan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ise ANKA'ya şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türk kültürünün temel taşlarından, mümtaz şahsiyetlerinden birisi olan Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerinin bugün dergahındayız. Buradan tüm Türkiye’ye, dünyaya ilmi, bilimi ve güzel ahlakı yayan bir şahsiyetin bulunduğu yerde olmanın mutluluğu içerisindeyiz. İYİ Parti olarak sayın genel başkanımız geçen sene burayı ziyaret etmişti. Bu sene Türkiye’nin güneyinde yangınlar, kuzeyindeki sellerden dolayı bu törenlere maalesef katılamadı. Ama kendisinin burada bulunan tüm canlara ve dostlara olmak üzere Türk milletine en kalbi saygılarını, selamlarını gönderdi. Böyle güzel bir atmosferde birliğin, beraberliğin, kardeşliğin zirve yaptığı bir ortamda bulunmaktan mutluyuz."